RECENZE: Machine Gun Kelly - Mainstream Sellout

Vydáno: 03.05.2022 10:50 - Jakub Poštolka

Když Machine Gun Kelly zrovna neplní plátky společenských webů s informacemi o tom, jak si se snoubenkou Megan Fox pošmákli na krvi toho druhého nebo přes média nefajtí s Coreym Taylorem, je vcelku produktivní v nahrávacím studiu. Jeho nejnovějším počinem je kousek nazvaný "Mainstream Sellout".
Machine Gun Kelly - Mainstream SelloutMACHINE GUN KELLY
Mainstream Sellout

vyšlo: 25. března

Kdyby mi před pár lety někdo řekl, že Machine Gun Kelly bude produkovat čistokrevný pop-punk za dohledu Travise Barkera, těžko bych tomu uvěřil. Nedávný žánrový obrat se mu ale povedl - s dva roky starým albem "Tickets To My Downfall" dosáhl na největší komerční úspěch a bylo jasné, že jeho další kroky povedou tím samým směrem. To je ale paradoxně největší problém novinky "Mainstream Sellout". Většina skladeb je předvídatelná a je cítit, že zatímco před dvěma lety MGK ještě prozkoumával nová teritoria, tentokrát jde najisto. Což neznamená, že to dělá špatně. Je to příjemná žánrová nostalgie. Travis Barker přesvědčuje, že je stále bubenickou špičkou, a pokud se MGK něco povedlo, tak to byl výběr hostů. Ať už je to jednoduchá, ale o to víc hitová věc "Make Up Sex" s Blackbearem, žánrový crossover s Bring Me The Horizon v podobě tracku "Maybe" nebo rapově posazená "Ay!", kde spojil síly s Lil Waynem.

Nejsilnějším okamžikem je upravená verze singlu "Papercuts" s grungeovým nádechem a textem o boji se slávou a závislostmi, což je téma č. 1 celého alba. Příště by to ale chtělo takových momentů víc, jinak bude hrozit, že se z pop-punkové renesance stane velkolepá nuda. Každopádně se těšíme, jak se Machinovi povede 19. září naživo v Praze.

7/10



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení