VIDEO: Mark Tremonti z Alter Bridge chystá desku coverů Franka Sinatry. Slyšte první singl

Vydáno: 01.04.2022 06:50 - Ondra Weisbauer

Zakládající člen Alter Bridge, Creed a Tremonti v novém projektu odložil kytaru do futrálu a místo ní se chopil mikrofonu za doprovodu orchestru Franka Sinatry. Výtěžek z odvážného (a sakra povedeného) počinu předělávek Sinatrových hitů půjde na dobrou věc. Ceníme.
Zisk z alba s Tremontiho covery Franka Sinatry připadne charitativní organizaci NDSS (americká organizace nabízející podporu lidem s Downovým syndromem) se kterou hudebník navázal partnerství. Nápad na pomoc mu nevnuklo nic jiného než jeho první dcera Stella, narozená loni, taktéž s Downovým syndromem. Hudebník by touto formou rád podpořil i ostatní rodiče, kteří jsou na tom stejně. A proč zrovna Frank Sinatra?

"Dlouhá léta jsem si rád prozpěvoval Sinatrovy písně. Jednou v noci jsem našel staré video, kde zpívá 'The Song Is You' z roku 1944. To mě přimělo ponořit se do jeho vokálního přístupu, který jsem chtěl někde zkusit, ale nějakou dobu jsem nevěděl kdy a jak začít. Když jsme se dozvěděli o diagnóze naší dcery Stelly, docvaklo mi to. Moje posedlost Sinatrou měla svůj důvod. Frank Sinatra získal více než miliardu dolarů na charitu a to je fakt, o kterém bych si přál, aby veřejnost věděla více. Pod jeho chladnou a klidnou osobností tepalo ohromné srdce. Dělat tuto charitu jeho jménem je pro mě čest a proto jsem se rozhodl pokračovat v jeho odkazu a získat touto deskou finanční prostředky pro rodiny a jednotlivce s Downovým syndromem. Tento projekt je začátkem mého nového poslání, které budu mít do konce života," prozradil hudebník.

Na 14skladbovém albu se muzikant spojil s přeživšími členy Sinatrova orchestru a snaží se písním vdechnout klasický a přesto vlastní přístup uctívající obdivuhodného zpěváka plodného v především 50. a 60. letech minulého století (ale během takřka padesátileté kariéry nahrál neuvěřitelných 59 desek). Album "Tremonti Sings Sinatra" vychází 27. května.



Mark Tremonti Sings Frank Sinatra - I've Got You Under My Skin (Official Video)


Frank Sinatra - I've Got You Under My Skin

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení