Sbohem Eskimo Callboy. Kapela změnila jméno a omlouvá se za diskriminaci

Vydáno: 11.03.2022 17:50 - Ondra Weisbauer

Jedna etapa končí, druhá začíná... Tohle asi zní, že se v kapele něco stalo, ale nepanikařte. Jedinou změnou, která mezi kluky proběhla, je přejmenování. Po měsících rozhodování se němečtí electronicoristé rozhodli pro příhodné Electric Callboy.
Všechny písně vydané se zpěvákem Nico Sallachem, počínaje ztřeštěným hitem roku 2020 "Hypa Hypa", již na Youtube nesou nové jméno kapely - Electric Callboy. A proč, že ta změna?




Všechno to začalo prohlášením z konce loňského roku. V něm se členové kapely omlouvali za texty určitých písní z minulosti, které by mohly být považovány za diskriminační, a zároveň naznačili, že zvažují i ​​změnu jména kvůli jeho potencionálně urážlivému názvu vůči Inuitům: "Internet nezapomíná. A to ani naše staré texty, které bychom dnes již nenapsali. Nemůžeme žít bez legrace a ironie, ale všechno má své meze, takže se omlouváme všem, komu jsme svými texty ublížili, nebo je diskriminovali - nikdy to nebylo naším záměrem. To je důvod, proč jsme se rozhodli některé z těchto skladeb odstranit z netu. Jsme tolerantní a otevřená kapela a jsme proti jakékoli formě rasismu a vyloučení. Naše hudba by měla být stejně zábavná pro vás, jako je pro nás." 

Během několika posledních měsíců zveřejnili kluci několik videí, ve kterých diskutovali o tom, co se naučili prostřednictvím rozhovorů s fanoušky a stejně tak si nechali od odborníka vysvětlit plný význam a historii slova "Eskimo". Nová éra skupiny přišla 10. března 2022 - éra skupiny Electric Callboy. 



Electric Callboy - PUMP IT (OFFICIAL VIDEO)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení