Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Korn - Requiem

RECENZE: Korn - Requiem

Vydáno: 04.02.2022 15:00 v sekci Fakkerník - Dominik Šidlo | foto: promo interpreta

Už čtrnáctá deska legendárních Korn nepřekvapí nikoho, kdo kukuřice posledních deset let sledoval. Parta z Bakersfieldu totiž už dávno přišla na to, čím umí udeřit nejtvrději. Dalo by se prohlásit, že kapela nemá změnu povolenou?

Korn - RequiemKORN
Requiem

vyšlo: 4. února

Jakmile se jednou stanete symbolem a nástrojem boje proti zlu a plně si tuto skutečnost uvědomujete, jak můžete s čistým svědomím změnit jazyk, kterým ke svým fanouškům mluvíte, aniž byste riskovali jejich duševní zdraví? Přestože se Korn dle vlastních slov budoucím experimentům nebrání (více v rozhovoru v únorovém Sparku), je znát, že kromě žanry bořícího alba "The Path of Totality" (2011) omlílali během minulé dekády stále dokola to samé - temnotou zahalené texty s inspirací z reálných zkušeností, specifický Jonathanův vokál alias "da dgan digga" a syrově špinavé kytary s hororově bolavými pazvuky. Tyto příjemné nepříjemnosti zdvihají i čerstvé album "Requiem".

Po osmadvaceti letech jde o první album, které Korn prezentují bez basáka Fieldyho, jenž se z kapely z osobních důvodů dočasně stáhnul, basové tóny na placce však z jeho nástroje vzešly, neboť je muzikant nahrál ještě před svým odchodem. Možná právě kvůli tomu je fošna symbolicky o hrubou pětinu kratší než kterákoli předchozí, najdeme na ní pouhých devět songů, což z releasu dělá kusově nejkratší korní studiové LP. I přes letitou repetitivnost však nelze říct, že by Korn zklamali. Očekává se od nich kvalitní, promyšlená a procítěná hudba, což pánové hrdě a se svěžím elánem dodávají. Korn by se s nadsázkou dali přirovnat k heroinu - jakmile jej jednou okusíte, nechcete nic měnit na pocitech, které ve vás vyvolává, chcete ho prostě víc takového, jaký je. Jasně, budeme rádi, když se nám dostane nějakých ulítlých ujetostí, na které nejsme zvyklí, nakonec se ale vždycky rádi vrátíme k tomu, co máme nejradši.

8/10


Korn ∞ Requiem (Full Album Stream)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fajtfest, Better Lovers, Ithaca, Unearth, Black Bomb A, Shogun Tokugawa, Velké Meziříčí, 6.7.2024 (fotogalerie)
FOTO: A teď do kliku! Závěr FajtFestu zažil workout i bývalou ikonu The Dillinger Escape Plan částečně obživlí The Dillinger Escape Plan se letos ukážou na Brutal Assault s prapůvodním zpěvákem, ale jejich nejvýraznější tvář letos ulovil FajtFest. Greg Puciato se svými Better Lovers završil letošní FajtFest v senzační... čtěte zde
Vydáno: 08.07.2024 10:50 v sekci Foto
Fajtfest, While She Sleeps, Tallah, Knosis, Harms Way, The Truth Is Out There, Velké Meziříčí, 5.7.2024 (fotogalerie)
FOTO: While She Sleeps nebo Tallah? Druhý den FajtFestu neměl jasného vítěze O nejexotičtějších kapelách (přinejmenším geograficky) druhého fajtfesťáckého dne není třeba diskutovat. Debata není ani o nejnamakanějším zpěvákovi, to samé o domácí hvězdě dne. Ale o kterém z pátečních HEADLINERŮ se... čtěte zde
Vydáno: 07.07.2024 13:20 v sekci Foto
Fajtfest, Agnostic Front, Samurai Pizza Cats, Erra, Alpha Wolf, Grove Street, Worst, Velké Meziříčí, 4.7.2024 (fotogalerie)
FOTO: První den FajtFestu ovládli Agnostic Front. Zabouřili i jakoby-Electric Callboy Tradiční festival "corových" žánrů Fajtfest letos postihl nepříjemný výpadek hned dvou headlinerů. Dokázali se s tím na kopci nad Velkým Meziříčím popasovat? První festivalový den vcelku bez problémů. čtěte zde
Vydáno: 05.07.2024 20:34 v sekci Foto
Mighty Sounds, Čápův dvůr, Tábor, Bad Religion, The Hives, Agnostic Front, Get the Shot, The Casualties, Deez Nuts, Silverstein, Cock Sparrer, 28.-30.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Mighty Sounds potvrdil svoji extratřídu. Zářili Bad Religion, The Hives i Agnostic Front Osmnáctý ročník Mighty Sounds je u konce. Nechybělo na něm vůbec nic. Pestrá nabídka jídla, pití, zábavy a především šesti desítek kapel různých hudebních stylů. Na své si přišel úplně každý. čtěte zde
Vydáno: 02.07.2024 09:42 v sekci Foto
Boston Manor, .themayrevolution, Rock Café, Praha, 27.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Boston Manor jsou s každým koncertem lepší a lepší Od české premiéry v roce 2019, kdy supportovali Good Charlotte, se k nám britští hoši Boston Manor vrací často a rádi. Poslední červnový čtvrtek si vzali na mušku pražské Rock Café a místní klimatizace z toho radost neměla ani v... čtěte zde
Vydáno: 29.06.2024 22:37 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- VIDEO: Jonathan Davis (Korn) vypomohl bizarnímu projektu Kim Dracula (24.02.2023 05:00 v Video)
- Korn a Evanescence vydali vlastní edice očních stínů (07.02.2023 23:10 v Novinky)
- TOP ALBA 2022 podle redakce Fakkera (I.): vybírá Dominik „Dom“ Šidlo (01.01.2023 20:00 v Fakkerník)
- FOTO: Korn ovládli hlavní stage Rock im Park. První den festivalu na chvíli zastavilo počasí (04.06.2022 18:40 v Foto)
- FOTO: Koncert Korn v Bratislavě předčil ten pražský (29.05.2022 21:00 v Foto)
- FOTO: Korn nestárnou ani nemládnou. Jejich show zůstává prvotřídní (28.05.2022 09:00 v Foto)
- Česko-slovenský dvoják Korn už koncem května! (18.05.2022 18:55 v Novinky)
- Nejhorší song Korn? Jonathan Davis má jasno (13.03.2022 12:00 v Fakkerník)
- Začínáte s Korn? Jonathan Davis vám poradí, s kterým albem začít (11.02.2022 10:50 v Fakkerník)
- AUDIO: Nové album na dosah. Ještě předtím vydali Korn typickou kornovinu (03.02.2022 08:45 v Video)
- SPECIÁL: 44 alb, na která se v roce 2022 nejvíc těšíme (16.01.2022 10:00 v Fakkerník)
- VIDEO: Korn shodili další atomovku z chystané placky (13.01.2022 14:00 v Video)
- Korn znovu promluvili o Fieldyho stavu i novinkách v kapele (18.11.2021 11:50 v Novinky)
- VIDEO: Korn chystají novou desku, venku je čerstvý singl (11.11.2021 11:30 v Video)
- Jonathan Davis ve filmu! Zahraje si hororového záporáka (04.11.2021 09:30 v Novinky)
- Takhle vypadal jeden z prvních koncertů Korn v roce 1993! (20.10.2021 13:31 v Fakkerník)
- VIDEO: Šestiletý boreček hobluje Korn jako pán (05.09.2021 10:50 v Video)
- Jonathan Davis se oklepává z covidu, koncerty zpívá vsedě (01.09.2021 11:45 v Novinky)
- SPECIÁL: Nejbizarnější mikrofony všech dob (11.08.2021 14:40 v Fakkerník)
- VIDEO: Korn si poprvé naživo zapařili s novým basákem (26.07.2021 16:50 v Video)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)
Ne 27.10.
Imminence (MeetFactory, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe