TOP ALBA 2021 podle redakce Fakkera (XIII.): vybírá Jan „Long82“ Dlouhý

Vydáno: 14.01.2022 10:00 - Redakce

Ještě pár měsíců nazpět bych měl o desce roku jasno. Jenže jak už se nejednou potvrdilo, je potřeba věcem dát čas, nedat na první poblouznění. Největší posluchačskou životnost z loňských desek nakonec mají Sion. Nic to nemění na faktu, že se pro mě jedná suverénně o nejslabší hudební rok.
Sion - SionSION
Sion
Nejlepší song: The Blade

Byť je mezi Jaredem Dinesem a Howardem Jonesem generační propast, na jejich společném projektu není věkový ani skladatelský rozdíl nikterak znát. Jakoby se sešli dva lidé, kteří se znají desítky let. Howard i přes padesátku není žádný vystřílený metalcorový veterán, pořád má posluchačům co říci a jeho monstrózní hlas si usurpuje desku pro sebe. Dines je zároveň geniální skladatel. Vymyslel melodie, které sedly ex-zpěvákovi Killswitch Engage přímo na tělo. Zejména refrény vzpomenou na nejslavnější éru kolem desky "The End of Heartache". Natolik jsou chytlavé a uvěřitelné. Co by za takové songy současní Killswitch dali. Ti sice nenahrávají vysloveně špatná alba, nicméně už se nebezpečně opakují. Naproti tomu Sion zní čerstvě a hitově, na desce je pořád co objevovat. Nebo albem jen tak příjemně proplout a užívat si dramatické riffy a prvotřídní zpěv. Bylo by opravdu velkým překvapením, kdyby po skvělém debutu projekt nepokračoval.

2. Spiritbox - Eternal Blue
3. VOLA - Witness
4. Times Of Grace - Songs of Loss and Separation
5. Humanity's Last Breath – Välde


CO SE DO TOP 5 NEVEŠLO: The Plot In You - Swan Song, Hacktivist - Hyperdialect, Prago Union - Made in Strašnice, Landmvrks - Lost in the Waves, Ov Sulfur - Oblivion, Terrorbyte - Crimewave, Zao - The Crimson Corridor


SION - "The Blade" (Official Music Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení