VIDEO: Hand Grenade upozorňují na nedobré chování lidí k přírodě

Vydáno: 14.01.2022 14:20 - Dominik Šidlo

K novému roku česká metalově ostřílená banda Hand Grenade vypustila čerstvý song "Dým a prach". A ten se nenese v náladě, jakou od HG pamatujeme.
Prozatím poslední album "Fénix", které banda vydala v roce 2018, bylo totiž naladěné spíše rockově, dokonce až pop-rockově, přičemž jej křižovalo pár průbojných songů, jež však v pozadí ostatních jakoby zanikly.

Novorozeně "Dým a prach" dává vyniknout nekompromisním i melodicky metalovým riffům, o které se Granáti opírali při svých corových začátcích. "Na songu jsme pracovali více než rok. Bylo zde spoustu částí, které stály za to vylepšit. A tak jsme s ním nechtěli ven, dokud jsme do něj nevložili maximum. Dalo by se říct, že na songu jsme se podíleli úplně všichni a každý svým dílem hodně přispěl k jeho finální podobě," praví kytarista a nejpilnější koncertní skokan kapely Stue.

Zároveň není song textově prázdný, pánové se rozhodli poukázat na stav životního prostředí, ve kterem existujeme. "Prvotní myšlenka textu přišla od Svatyho," popisuje vznik písně frontman Švíco. "Pak už to šlo samo. Nehrajeme si na Grétu, ale lidi by se měli trochu zamyslet. Je sice fajn, že díky zprávám už víme, že voda venku při mrazu zmrzne, nicméně pár větších problémů by se ještě našlo."

Nahrávka vznikla ve studiu Seabeast Production, jež má pod palcem Tonda Smrčka a kde pravidelně dostávají podobu ty nejlepší tuzemské coroviny. O mix a mastering se navíc postaralo uskupení Homeless Records, jež zaštiťuje Florent Salfati z LANDMVRKS. Doprovodné lyric video zmákli lidé z FERO production, tedy parta kolem Adriana Janečka (John Wolfhooker) a Alexandry Hráškové.

V průběhu roku dále Hand Grenade plánují vydat další vály, které kluci dali dokupy během lockdownu. A slibují, že "Dým a prach" nebude tím nejtvrdším! Těšíme se!

 

Hand Grenade - Dým a prach // Official Lyric video //

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení