Zahraniční letní festivaly: kam vyrazit v Itálii, Španělsku nebo Chorvatsku?

Vydáno: 02.04.2022 08:00 - Tisková zpráva

Jak se dá rockově okořenit dovolená? Co takhle vyrazit za naše hranice na pořádný festival? Přínášíme přehed akcí, které stojí za to letos v létě navštívit ve Španělsku, Itálii, Řecku, Portugalsku nebo Chorvatsku.
1. Mad Cool Festival v Madridu
Ačkoliv se akce pořádá teprve od roku 2016, patří už k Evropské špičce a představuje perfektní možnost, jak se dá strávit dovolená ve Španělsku. Během pěti dnů se představí hvězdy rockové, indie i popové muziky. Navštíví ho mimo jiných kapely Muse, Metallica, The Killers, Kings Of Leon, Faith No More, Twenty One Pilots, Imagine Dragons nebo Pixies. Festival se koná od 6. do 10. července.

2. Firenze Rocks ve Florencii

Možná byste to nečekali, ale kytarová sóla zazní i v italské Florencii přímo v historickém centru. A rozhodně by tenhle festival neměl ujít vaší pozornosti. Navštíví ho legendy jako Guns N' Roses, Iron Maiden, Tool, The Cure nebo Aerosmith. Tak už si hledejte lupeny, protože tady nesmíte chybět. Akce proběhne 16. až 19. června.

3. Release Athens Festival v Athénách

Tahle série koncertů začne 8. června a končí uprostřed léta. Během dvou měsíců Atény  přivítají bohy současné hudby, přičemž z pódií zazní rock, pop, metal, hip-hop, taneční hudba a další žánry. Hlavním místem konání je náměstí Nero ležící u moře a zároveň pár minut od centra města. Svou účast zatím potvrdili Nick Cave & the Bad Seeds, Slipknot, Massive Attack, Judas Priest, Pet Shop Boys, Sabaton a mnoho dalších jmen bude teprve ohlášeno.

Letní festivaly

4. INmusic Festival v Záhřebu

Hlavní město Chorvatska bude žít indie a hugh rockem 20. až 23. června. Uslyšíte tady The Killers, Nick Cave & the Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood a řadu dalších. Fesťák skončí ve čtvrtek, což je skvělé, protože se na zbytek týdne můžete přesunout k moři, kde už bude teplota na koupání. Ale klidně zůstaňte ve městě, protože to stojí samo o sobě za to.

5. Vagos Metal Fest v portugalském Vagos

Pokud jste na tvrdší muziku, možná jste slyšeli o třídenním festivalu ve městě Vagos v Portugalsku. Jezdí sem špičky metalové scény. Letos svou účast slíbili třeba Dimmu Borgir, Testament, Emperor, Trollfest, Exodus nebo My Dying Bride. Vypukne to 28. července a kromě muziky tady budete mít spoustu další zábavy včetně hovění na pláži.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení