Shinedown: „Naše nové album bude kontroverzní a provokativní“

Vydáno: 13.12.2021 20:05 - Ondra Weisbauer

V obsáhlém rozhovoru pro 95.9 The Rat's Carl Craft poskytl frontman amerických Shinedown Brent Smith něco málo informací o sedmém studiovém albu. Víme, čeho se bude týkat, jak se bude zvukově lišit a taky přibližný termín vydání.
Zatím bezejmenná sedmá studiovka má poskytovat dosud nejrozmanitější zvuk za celou existenci kapely, a ačkoliv se bude album lyricky zaobírat velkými tématy, zpěvák se na ní pokusí ustoupit do pozadí a poskytnout o dost větší prostor instrumentální stránce písní.

"Na našem novém počinu jsme zvolili o dost přímější přístup, co se týče nástrojů. Chtěli jsme stvořit z naší lásky k hudbě pravé umělecké dílo a posunout všechny nástroje oproti hlasu o dost víc do popředí. Mimo bicích, basy, kytary a zpěvu se na nové desce objeví i o dost víc instrumentace, než kdy dřív - připravte se na orchestry (a dvě intenzivní klavírní skladby), spoustu syntezátorů, i nám dosud nepoužívaných technik hraní. Nesvazuj si ruce, když děláš desku. Udělej desku, kterou chceš udělat! Nakonec se nám povedlo dosáhnout pěkně divokého alba, ale přesto velmi rozdílného oproti těm předchozím."



Jako mnoho jiných kapel, i Shinedown nacházeli inspiraci pro skládání v současné pandemické situaci a frontman Brent Smith uznává, že se kapela lyricky opravdu inspirovala především výsledným dopadem na společnost, jednotlivé osoby i podniky. Ale hlavní myšlenka desky sahá o něco výš...

"Většinu desky jsme napsali už loni, ale nešlo zavřít oči ani nad situacemi současnými. Ačkoliv netančíme okolo jednotlivých témat, mluvíme a vyjadřujeme své pocity přímo k posluchači a není to nic hraného. Snažíme se být velmi upřímní a skuteční. Je možné, že někoho i naštveme, ale jsou velká témata, která by se měla probrat a chceme, aby lidé pochopili, že všechno závisí jen na nich. Tahle země se nejmenuje Rozdělené státy americké, ale Spojené státy americké a lidé musí umět nejen spolupracovat, ale i růst. Ale když máte u moci určité lidi, kteří nemají na mysli vaše nejlepší zájmy, musíte vstát a nechat slyšet svůj hlas. Když vidím, co se děje v souvislosti se svobodou projevu lidí a jak je cenzurována a lidé zatlačováni do kouta kvůli vlastním názorům, nezbývá, než se tomu postavit. Musíte být schopni vést mezi sebou konstruktivní rozhovory, abyste dosáhli skutečné akce pro pozitivní změnu.

Otevíráme konverzaci o různých tématech, kterými se Shinedown nikdy nezabývali. Máme plnou podporu našeho labelu, našeho managementu a doufáme, že i naší fanouškovské základny. Jde o desku, kterou podle mě někteří lidé budou považovat za kontroverzní a provokativní, ale je to také něco, co cítíme, že je velmi důležité a nutné... Je čas udělat krok zpět a ptát se: 'Co se to vlastně děje? Jak tomu zabráníme? Jde o něco negativního pro lidskou rasu jako celek?' Není to jen o nás. Je důležité, aby každý udělal krok zpět a ne vždy to udělal kvůli sobě. Musíme spolupracovat - jako my všichni; opravdu musíme začít spolupracovat jeden s druhým a skutečně vytvořit pozitivní změnu nejen pro společnost, ale také pro tuto krásnou planetu, kterou jsme dostali a nesdílíme ji přece sami," promluvil Brent Smith.

Následovníka "Attention Attention" z roku 2018 se dočkáme nejspíš někdy na začátku roku 2022, první singl vyjde někdy za měsíc. 


Shinedown - MONSTERS (Official Video)
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení