VIDEO: Slipknot jsou zpět se zabijáckým songem

Vydáno: 05.11.2021 07:10 - Milan Říský

"Jsou to klasičtí Slipknot," shrnul jednoduše zpěvák Corey Taylor. Frenetický singl "The Chapeltown Rag" inspiroval dokument na Netflixu o sériovém vrahovi, takzvaném Yorkshirském rozparovači. Ten koncem sedmdesátých let zavraždil několik žen v Chapeltownu, na předměstí severovýchodního Leedsu.
Ve chvíli, kdy Taylor dokument dokoukal, algoritmus mu začal doporučovat ke shlédnutí další a další dokumenty o vraždách. "V tu chvíli všechno směřovalo k násilí, nebo k jeho historii. Byla to zvláštní ozvěna sociálních médií, kdy se vás snaží nasměrovat k nejtoxičtější věci," popsal frontman.



V textu pracuje s tématem manipulace, ať už v klasických médiích, nebo těch sociálních. Případ z Chapeltownu mu nabízí paralelu, tehdy vyšetřovatelé sledovali všemožné falešné stopy, v tisku se objevovaly matoucí hypotézy, vyšetřovatelé pronásledovali člověka, co se za vraha vydával. "Promarnili strašně času. Všechno proto, že se odmítli mýlit," poukazuje Taylor a dodává, že mu to připomíná dnešní svět. Taylor také zmiňuje na závislost na sociálních médiích a sítích, sám je prý přestal používat před dvěma lety, teď ani nezná hesla ke svým účtům.

Nová deska Slipknot zatím nemá přesné datum vydání, skupina na ni pracovala s producentem Joem Barresim (Parkway Drive, Avenged Sevenfold) a podle Clowna končí období hledání sebe sama. "Tohle album je daleko za Slipknot, je to spíš boží hudba," předesílá.

 

Slipknot - The Chapeltown Rag [Visual 001]

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení