Pustili jsme Zellerovi z Cocotte Minute nové Kryštof. A takhle to dopadlo!

Vydáno: 25.10.2021 15:30 - Petr Adámek

V rubrice Ušní průplach v listopadovém čísle našeho bratrského časopisu Spark dostal prostor frontman Cocotte Minute Zeller. Řeč nebyla o jeho domovské kapele, nýbrž se kritizovaly, chválily, kritizovaly a zase kritizovaly ostatní kapely.

V rozhovoru, v němž se řešily bandy jako Korn, Sepultura, Falling In Reverse, ale i Iron Maiden, Scorpions nebo dokonce Pink Floyd jsme Zellera na popud jeho parťáka z kapely Czendy trochu vytrolili. V závěru polechovky dostal Zeller k posouzení blok skladeb pocházejících z 30 let starých alb: jmenovitě Metallicu, Red Hot Chili Peppers nebo Ozzyho Osbourna. Mezi ně se nenápadně vklínila novinka "Hvězdáři" z aktuální desky miláčků Kryštof.

"Překvapivě zvukově hodně bohatý, na to, že je to třicet let starý. Anebo to ostatní byly mizerný kopie a tohle je ve FLAC verzi. (dlouhé ticho a huronský smích) Tak to není starý! No výborný. Richard Krajčo, to je kapitola sama pro sebe. Je vlastně trochu nebezpečnej, protože je dostatečně chytrej na to, že ví, musí obstát v řemesle. Ty desky jsou skvěle zprodukovaný, skvěle hrajou a Richard je skutečný hitmaker. Problém je v tom, že se neštítí ničeho. A ten klip, kde pláče u toho šutru, že mu umřelo dítě, je k zblití. Chodí někde po vrakovišti, pak u nějakých kamenů a všude lítaj emoce. Vrchol českýho citovýho vydírání."


Aby rozhovor neskončil s krajčopachutí na patře, dostal Zeller příležitost okomentovat pecku "Trash Island" od Hentai Corporation, s nimiž kokoti před pár lety absolvovali výživnou tour po celé republice. "Kdyby žil Radek Škarohlíd v Londýně, tak je z něj světová hvězda, ale protože žije v Praze, tak se tady uchlastá a ufetuje. Ne, vlastně říkal, že už přestal. Problém s jejich českými fanoušky je v tom, že často na ně lidi chodí hlavně proto, že dělají chlív, že je to hlavně velká párty. Pokud se kluci v budoucnu trochu zklidní a začnou se víc soustředit na muziku, budou mít paradoxně problém u nás lidi zaujmout. Ani mě osobně jejich hráčský ekvilibristiky úplně netankujou, ale musím říct, že technicky jsou na špičkové úrovni. Myslím si, že mají na to uspět globálně. Ne úplně masově, ale určitě by na nějaké úrovni dokázali prorazit ve světě."

Kompletní rozhovor s Zellerem najdete v listopadovém Sparku, který vychází 1. listopadu.


Cocotte Minute tour 2021

Momentálně chytíte Cocotte Minute na akustickém tour, které má za sebou první tři zastávky a dalších dvanáct před sebou.

27.10. Plzeň / Pod lampou
29.10. Valašské Meziříčí /M Klub
30.10. Uherské Hradiště / Mír
13.11. Svitavy /Tyjátr
16.11. České Budějovice /Fabrika
26.11. Chrudim /R Klub
27.11. Hořovice / Labe
3.12. Děčín / Le Garage Noir
4.12. Praha / Akropolis
9.12. Bratislava /Randal Club
10.12. Brno / Melodka
11.12. Ostrava /Barrak





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení