Zemřel Charlie Watts. V The Rolling Stones bubnoval skoro šest dekád

Vydáno: 24.08.2021 19:15 - Petr Adámek

Svět přišel o další hudební legendu. Ve věku 80 let odešel na věčnost Charlie Watts, legendární bubeník The Rolling Stones. Zemřel pokojně v londýnské nemocnici obklopen svými nejbližšími.
"Charlie byl úžasným manželem, otcem a dědečkem a jako člen The Rolling Stones byl jedním z největších bubeníků své generace. Rodina, členové kapely a blízcí přátelé žádají o laskavé respektování soukromí v této těžké chvíli," stojí v oficiálním prohlášení.




Watts se připojil k The Rolling Stones už v roce 1963 a vydržel v jejich sestavě až do současnosti. Vedle zpěváka Micka Jaggera a kytaristy Keitha Richardse je jediným členem, který hrál na všech jejich studiových albech. V roce 1989 byl se skupinou uveden do slavné Rock'n'Roll Hall of Fame.

"Stones byli prostě jen další moje působiště. Jenže pak jsme začali koncertovat po celé Anglii. Myslel jsem, že se pak vrátím domů a začnu dělat nějakou normální práci, ale k tomu už nikdy nedošlo,“ nechal se slyšet Watts v době, kdy se připojil k The Rolling Stones.


The Rolling Stones - (I Can't Get No) Satisfaction @ Glastonbury [HQ]



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení