SPECIÁL: Nejbizarnější mikrofony všech dob

Vydáno: 11.08.2021 14:40 - Tisková zpráva

Slavní zpěváci umí své fanoušky pořádně šokovat a i zdánlivá maličkost jako mikrofon může koncertní vystoupení pořádně zpestřit. Znáte nejbizarnější mikrofony všech dob?
Legendární Manson a jeho butcher knife mic

Mikrofon v podobě řeznického nože není zdaleka to nejšílenější, s čím kontroverzní zpěvák Marilyn Manson za svou kariéru přišel. Na seznamu nejbizarnějších mikrofonů všech dob ale nesmí chybět. Koncerty, na kterých Marilyn ostrou čepel vytáhl, zkrátka měly říz.

Drsná Rihanna s boxerem

Nenápadná, ale účinná zbraň známá jako boxer, je v řadě zemí zakázaná. Rihanna ji ale v roce 2009 posunula na zcela jinou úroveň. Oblečená v elegantních sakových šatech si v pořadu Good Morning America střihla se zdobeným stojanem na mikrofon zakončeným právě boxerem ikonické hudební číslo.

Milionový mikrofon

Na první pohled vypadá obyčejně. Milionový mikrofon z bílého zlata je ale posázen 650 karáty prémiových diamantů. Na seznamu bizarních mikrofonu si tak vysloužil místo nikoli kvůli šokujícímu vzhledu, ale díky své jedinečnosti.

Na jevišti měli tu čest držet nejdražší mikrofon světa například Snoop Dogg, Chris Brown nebo Toni Braxton.

Gigerův fantasy stojan

Zpěvák americké metalové skupiny Korn ukázal svou lásku ke sci-fi a fantasy pomocí stojanu na mikrofon přímo z dílny H. R. Gigera.

H. R. Giger byl švýcarský malíř, sochař a návrhář, který se proslavil jako zakladatel nového uměleckého směru - biomechanického surrealismu - a především jako stvořitel legendárního monstra, známého jako Vetřelec. Stojan na mikrofon, který by se dal popsat jako sci-fi nymfa s biomechanickými prvky, se stal pro H. R. Gigera i Jonathana Davise ikonickým.
 
Chlístovský Hejk 2021 - Korn SK revival
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení