Sedm pecek Bring Me The Horizon, na které jste (možná) zapomněli

Vydáno: 06.07.2021 09:10 - Milan Říský

Od deathcorových kořenů až po stadiónové hity. Hudební vývoj Bring Me The Horizon za necelých dvacet let existence došel do bodu, kdy si kapela dělá, co chce, a na očekávání či tužby fanoušků nebere ohledy.

Podívali jsme se zpět do minulosti a vybrali písně, které nikdy nepatřily mezi ty nejslavnější, a tak trochu neprávem zapadly.


Nejnovější album Bring Me The Horizon seženete v našem eshopu


Who Wants Flowers When You’re Dead? Nobody
EP This Is What The Edge Of Your Seat Was Made For (2004)

První EP Bring Me The Horizon "This Is What the Edge of Your Seat Was Made For" nabízí mix vzteku, agrese a syrového zvuku, tedy prvky které postupem času stále víc a víc zjemňovali. Pokud chcete slyšet BMTH bez obroušených a vyšperkovaných hran, jejich začátky jsou k tomu naprosto ideální a song "Who Wants Flowers When You're Dead? Nobody" tuhle pradávnou éru skvěle reprezentuje.

Who Wants Flowers When You're Dead? Nobody

 

For Stevie Wonder's Eyes Only (Braille)
Count Your Blessings (2006)

Úsměvný název pecky z debutu "Count Your Blessings" zadupává do země salva hektických riffů. Éra, v níž zněli tak trochu jako At The Gates, byla tehdy na vrcholu. Oli Sykes kolem sebe svým hlasem rozpoutával naprostý chaos. Alespoň minimální náznak pozdějšího melodického vokálu? Ani náhodou!

For Stevie Wonder's Eyes Only (Braille)


 


A Lot Like Vegas
Count Your Blessings (2006)

Slyšet tuhle věc live je čirá utopie, už jen kvůli faktu, že zběsilou vokální smršť naživo Sykes nemůže dát. Sprintující riffová jízda by byla ostatně výzvou i pro kytaristu. Ale ten circle pit na ní? Ten by byl boží.

A Lot Like Vegas

 

Suicide Season
Suicide Season (2008)

Úvahy o smrti a dopadech, které má na člověka, jsou témata, se kterými se v tvorbě BMTH setkáváme poměrně stabilně. V době "Suicide Season" rezonovala zvlášť silně, protože do tak silného tématu BMTH ťali poprvé a dokázali, že zvládnou napsat i emočně silné texty.

Suicide Season

 

 

Crucify Me
There Is A Hell Believe Me I've Seen It. There Is A Heaven Let's Keep It A Secret (2010)

Postupný přerod Bring Me The Horizon pokračoval i na "There Is A Hell Believe Me I've Seen It. There Is A Heaven Let's Keep It A Secret." Pravda, "Crucify Me" není úplně zapadlý klenot, desku ostatně otvírá, nicméně naléhavost, se kterou se Sykes do úvodu desky položil, je mrazivá. Skvěle funguje i hlas zpěvačky Lights a mix všemožných elektronických ruchů, kterými BMTH své písně víc a víc ozvláštňovali.

Crucify Me (feat. Lights)

 

And The Snakes Start To Sing
Sempiternal (2013)

Nedělali to často, ale když natočili něco pomalejšího, gradujícího, znělo to stejně skvěle. "And The Snakes Start To Sing" je sice v konkurenci jinak extrémně nabušeného "Sempiternal často přehlíženou, byť neméně kvalitní písní.

And the Snakes Start to Sing

 

Join The Club
EP The Deathbeds (2013)

EP "The Deathbeds" je samo o sobě ukrytým klenotem, bonusem luxusní verze "Sempiternal". Bez kláves, skoro s punkových feelingem je "Join The Club" přímočará jízda i bez vyšperkovaného monumentálního zvuku. Někdy je prostě méně více.

Join the Club

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení