Korpiklaani o chlastu nejenom hrají. Jejich vodka vyhrála mezinárodní soutěž

Vydáno: 15.03.2021 10:30 - Ondra Weisbauer

Asi každý, kdo kdy slyšel o Korpiklaani, tuší jejich zálibu v opěvování alkoholu. Proto pro nás není žádným velkým překvapením, že se kapela rozhodla fušovat i do jeho výroby - a to velmi úspěšně.
Jejich vlastní vodka vyhrála první místo v kategorii "Přírodně dochucovaných vodek" v soutěži International World Vodka Awards. Tuto vodku s příchutí smrku vyrábí společnost Pyynikin Distilling Company z finského města Tampere - samotná společnost získala několik mezinárodních ocenění už dříve a vyrábí mimo jiné i ležák Korpiklaani.

"Během výroby jsme si prošli mnoha různými verzemi vodky. Správné množství smrku bylo rozhodující pro získání správné chuti a dokonce i drobné změny způsobily obrovský rozdíl ve finálním produktu. Jsme velmi rádi, že porota ocenila a skutečně pochopila množství lásky a péče, které jsme do výroby této vodky dali," rozkecal se basák Jarkko Aaltonen.




Hlavní lihovarník výše zmíněné společnosti, Samuli Peltonummi byl ze spolupráce s kapelou naprosto nadšený: "Korpiklaani byli v mládí mou nejoblíbenější kapelou a pořád je hodně poslouchám, takže byla čest s nimi dělat vodku. Smrk je jednou z nejtypičtějších finských chutí i vůní, a jelikož to krásně zapadá do stylu kapely, bylo jasné, jaká bude příchuť. Chodili jsme do lesa sbírat smrkové větvičky a poté je používali při destilaci. Výsledkem je svěží vodka uzavírající smrkový les do jediné lahve."



KORPIKLAANI - World's Best Infused & Botanical Vodka Award for 2021


KORPIKLAANI - Vodka



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení