VIDEO: Dej mi ruku Gréto, hřímají Kurtizány z 25. Avenue v novém klipu

Vydáno: 11.03.2021 16:00 - Petr Adámek

Kurtizány z 25. Avenue vloni vypustily po dlouhých 11 letech nové studiové album "Honzíkova cesta". Po odkladech způsobených koronavirem je konečně venku i nový klip k úvodní skladbě "Greta" v režii Michala Skořepy.
"Ta písnička se jmenuje Gréta proto, že mi její kytarovej riff připomínal Led Zepellin, a jelikož mám rád kapelu Greta Van Fleet (kteří z Led Zepellin hudebně vycházejí, pozn. redakce), pojmenoval jsem ji takhle. Až potom jsem se dozvěděl, že existuje nějaká aktivistika Greta. Všichni si teď myslí, že je ta skladba o ní a já jím to nebudu vymlouvat. Jinak Gréta je žena, kterou vezmeš za ruku, když už jsi minul poslední cíl a není cesta zpátky," vysvětlil nedávno frontman Tomáš Vartecký v rozhovoru pro On Air.




"Honzíkova cesta" je pro Kurtizány z 25. Avenue, kteří se na scéně pohybují už od roku 1989, sedmou studiovou deskou. Jde o první počin s novým frontmanem Danem Kurzem za mikrofonem. Kapela momentálně figuruje v sestavě Tomáš Vartecký (kytara, zpěv), Daniel Kurz (zpěv), Jan Rupprich (basa) a Marek Macháček (bicí).

Kvality nové desky ocenila i Akademi hudebních cen Anděl, když ji nominovala mezi tři nejlepší rocková alba uplynulého roku.



Kurtizány z 25. Avenue - Gréta

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení