Další šok na začátku roku! Marco Hietala opouští Nightwish

Vydáno: 12.01.2021 10:20 - Ondra Weisbauer

Rok 2021 sice teprve začal, ale metalová scéna zažívá jednu pohromu za druhou. Zpěvák a baskytarista Marco Hietala dává po dvaceti odehraných letech sbohem Nightwish a s nimi i veřejnému životu hudebníka - aspoň na nějaký čas.
Mezi hlavní důvody odchodu hudebníka z kapely patří ztráta motivace k tvorbě, touha po odpočinku i znovuobjevení vyššího smyslu. Marco prozatím ani nepotvrzuje, ani nevyvrací, že by se někdy v budoucnu mohl vrátit k hudbě, i když je zatím brzo nad něčím takovým polemizovat a minimálně tento rok by se chtěl věnovat hlavně sobě a své rodině.





"Minulý rok mě přinutil zůstat doma a přemýšlet. A zjistil jsem, že jsem z mnoha a mnoha věcí velmi rozčarovaný. Abych mohl psát, zpívat a hrát, musím najít nový smysl a inspiraci. Poslední dobou často spadám do chronických depresí a mívám dost temné myšlenky. Nebojte se o mě, jsem v pořádku. Mám své dva syny, manželku, zbytek rodiny, přátele, psa a spoustu lásky. Nemyslím si, že končím nadobro. Obviňovat z mého odchodu například Tuomase je urážkou jeho i mého svobodného myšlení. Je to pro nás všechny velmi smutná věc. Jinak laskavě a s úctou žádám média, kapely, umělecké projekty atd., aby mě během tohoto roku o nic nežádali. Doufám, že vám o tom povím v roce 2022. Není to však slib. Je mi to moc líto," uvedl Hietala v oficiálním prohlášení na sociálních sítích.

Samotná kapela pojede chystané světové turné k albu "Human. :II: Nature" podle plánu, ale s jiným basákem, jehož totožnost oznámí později. Jak Nightwish vyřeší chybějící mužské vokály, je zatím ve hvězdách.


V loňském květnovém Fakkerovi jsme pořídili rozhovor s Tuomasem Holopainenem o nejlepších skladbách Nightwish. Časák seženete přes náš eshop.

Nightwish F!





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení