VIDEO: Potomci samotného Čingischána The HU coverují Metalliku

Vydáno: 06.12.2020 09:35 - Ondra Weisbauer

Metallica za dobu své existence inspirovala už velké množství kapel a výjimkou nejsou ani stepní nájezdníci The HU, kteří se kapelu rozhodli uctít předělávkou skladby "Sad But True". A sakra se jim to povedlo!
"Stejně jako pro miliony lidí po celém světě, pro nás byla právě Metallica ohromnou inspirací a měla na nás velký vliv nejen jako na hudebníky, ale i fanoušky. Obdivujeme jejich neúnavnou práci a nadčasovou, jedinečnou hudbu, kterou vytvořili. Je nám velkou ctí ukázat jim naši úctu a vděčnost nahráním jejich hitu 'Sad But True' v našem jazyce a ve stylu The HU," říká zpěvák a hráč na Morin Khuur (smyčcový nástroj s hlavicí ve tvaru koně) Galbadrakh Tsendbaatar, alias "Gala".




Nová verze "Sad But True" si zachovává svůj prďácký metalový zvuk a v kombinaci se smyčcovými nástroji spolu s hrdelně zpívanou mongolštinou posouvá skladbu do úplně nové dimenze. Jestli máte rádi originál, předělávku od těchto mongolských velvyslanců metalu si prostě zamilujete. Song je navíc pojatý v mystickém klipu s jasným poselstvím o lakotě a sobectví, které se nikdy nevyplatí - to vše dodává pomyslnou třešničku na dort. Prostě si to pusťte!


The HU jsme zastihli na posledním ročníku Rock For People, krátký rozhovor o mongolské metalové scéně najdete ve Fakkerovi 9/2019, který si můžete pořídit v našem e-shopu.


The Hu F!

The HU - Sad But True

Metallica - Sad But True


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení