LIVE STREAM: Zahrát dceři a babičce. Escape The Fate si střihli klubový online koncert

Vydáno: 24.11.2020 10:55 - Kamila Ungerová

Koncerty z obýváku už bohužel nejsou raritou ani novinkou, a ještě nějaký ten pátek zůstanou jedinou možností, jak muzikanty alepsoň přes obrazovku vidět v akci. Online koncert napříč kontinenty si 21. října od šesti hodin ráno středoevropského času vyzkoušeli také američtí Escape The Fate.
"Vyzkoušeli" píšeme záměrně, neboť metalcorovou formaci zradila technika a vysílání se na obrazovky přenášelo s mírným zpožděním, což zapříčinilo, že obraz i zvuk byl často trhaný. Tato komplikace bohužel srazila dojem z celého koncertu na kolena a zřejmě nejeden fanoušek se slušně rozohnil. Ani v 21. století není technika všemocná a bezchybná. Druhým a mnohem zásadnějším problémem ale byla kondice frontmana Craiga Mabbitta, který téměř neintonoval. Ve srovnání s koncertem v pražském Futuru v roce 2018, kde mu tóny také ujížděly, to byl razantní propad.

Možná byli Escape The Fate nervózní z nového formátu koncertování, možná vypadli z kondice anebo jim nesedlo hraní ve vyprázděném klubu, kde jsou jedinými společníky kameramani. Vysvětlení se nabízí mnoho.

Online live show alespoň potěšili své rodiny od maminek, přes potomky, až po babičky, které opakovaně jmenovali. A také posílali vzkazy a zdravice fanouškům, kteří koncert v reálném čase komentovali v chatu události, což pro některé mohl být velký zážitek.

Akce se Craigovi a spol. tentokrát nevydařila, ale vše je jednou poprvé a formace se ze svých chyb zajisté poučí. Možná si dá brzy repete a představí – z klubu do obýváku – nové album "Chemical Warfare", které vyjde 19. února.



Hodně osobní rozhovor s Craigem Mabbittem o jeho kérkách najdete ve Fakkerovi 3/2018. Můžete si ho pohodlně obejdnat přes náš e-shop
.

 

Escape the Fate F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení