Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
PÁTEČNÍ BORDEL (2): Five Finger Death Punch, Fever 333, Hands Like Houses, Kingdom of Giants, Will Shake

PÁTEČNÍ BORDEL (2): Five Finger Death Punch, Fever 333, Hands Like Houses, Kingdom of Giants, Will Shake

Vydáno: 26.10.2020 14:10 v sekci Fakkerník - Redakce | foto: facebook interpreta

Páteční bordel vol.2 si bere na mušku druhou výběrovku titánů Five Finger Death Punch, novou řadovku progresivců Kingdom of Giants a hned tři EPčka: Fever 333, Hands Like Houses a King Parrot. Domácí scénu zastupují Will Shake.


Five Finger Death Punch - A Decade Of Destruction Volume 2FIVE FINGER DEATH PUNCH
A Decade Of Destruction, Vol. 2
 
vyšlo: 9. října 2020

Nic si nenalhávejme, dnes se toho v rockové muzice děje tak málo a tak máloco je skutečně vzrušující, že každá kapela, která dokáže vykřesat pravého ducha rock'n'rollu, by měla mít automaticky nárok na doživotní rentu. Five Finger Death Punch jsou jedněmi z nich, tudíž i díky tomu je na ně zaměřena mnohem větší pozornost než na jiné. Tato deska je druhá část výběrovky, která navazuje na prvotinu z roku 2017. Kolekce nejoblíbenějších songů mají význam buďto pro ty, kteří se s kapelou seznamují nebo jako kousky pro sběratele, když skupina kompilaci ozvláštní novými aranžemi, akustickými verzemi atd. Zde má disk dokonce pět dosud neslyšených písní, včetně "hitu" "Broken World" a je třeba říct, že kvalitativně skupina dolů rozhodně nejde, naopak - vyvíjí se způsobem, že jsou nyní na naprostém skladatelském vrcholu. Znějí "vyváženě". Borci mají 22 top ten singlů, deset number one pecek a za poslední dva roky prodali přes milion lístků na koncerty. Ivan Moody má potenciál probudit v mládeži lásku k rockové hudbě, nicméně zda to bude stačit na znovuzrození celého odvětví - to je ve hvězdách.

5/5
Rodeo Bull





Fever 333 - Wrong Generation EP FEVER 333
Wrong Generation (EP)

vyšlo: 23. října 2020

Letos jsme napjatě čekali na návrat Rage Against The Machine naplánovaný symbolicky nedlouho před americkými prezidentskými volbami, a tajně doufali i v novou desku. Smůla. Globální pandemie vztyčila všem plánům nekompromisně prostředníček, a zatímco levicová legenda odpočívá, Fever 333 znovu dokazují, že autentické štvavé songy vznikají na ulicích, kde vás na demonstracích mlátí fízlové, přičemž skončíte na betonu v klepetech s rozbitým ksichtem. Frontman Jason Aalon Butler se za uplynulý rok víc a víc realizoval jako politický aktivista a vzhledem k tomu, že má černého otce, je jasné, na které straně v momentálně rozpolcené Americe stojí. I proto je aktuální EPčko ještě o kus uvěřitelnějším manifestem - zvukově neuhlazeným, názorově nekompromisním a hlavně nesmírně agresivním. Stopáží nepřesáhne dvacet minut, jako by Butler svou vnitřní nasranost chtěl předat nezředěnou, možná natočit soundtrack k pouličním nepokojům. Už v úvodní "Bite Back" štěká zpěvák hesla s razancí a úderností mladého Zacka de la Rochy, "Wrong Generation" graduje do výhružného uřvaného finále, "You Wanted A Fight" kytarou evokuje RATM a album zpomalí těsně před samotným finále, překvapivě s klavírním doprovodem. Tom Morello a spol. nechť odpočívají, Fever 333 totiž mají šanci stát se mluvčími jedné naštvané generace a bez rudé hvězdy za zády.

5/5
Milan Říský





Hands Like Houses - Hands Like Houses (EP)HANDS LIKE HOUSES
Hands Like Houses (EP)

vyšlo: 23. října 2020

Cenný vývozní artikl australského alternativního rocku Hands Like Houses zvyšuje svoji hodnotu. A stačí mu k tomu eponymní pětistopé EP, kterým navazuje na svou poslední, dva roky starou studiovku "Anon". Rozvíjí na něm svou kytarovou a umělecky rozervanou polohu, současně se odklání od metalcorových vlivů, čímž upevňuje osobitý styl a zajišťuje si bezpečnou vzdálenost od propasti albové šedi. Je až neuvěřitelné, že pětici z Canberry stačilo k vytvoření EP pouhých d-e-s-e-t dní. Špinavý, moderní a velmi energický garážový rock prošpikovali emocemi, osobními texty i existenciálními tématy. Hlavní inspirací se stala jarní vlna sociální izolace spojená s fyzickou i psychickou tenzí a nejistotou. Říká se, že v temných časech vznikají ta nejlepší umělecká dílu a Hands Like Houses jsou toho jednoznačným důkazem.

5/5
Kamila "Ámos" Ungerová






Kingdom of Giants - PassengerKINGDOM OF GIANTS
Passenger

vyšlo: 16. října 2020

Kingdom of Giants mají před sebou možná zásadní období kariéry. Upsali se SharpTone Records a tři roky od poslední desky "All the Hell You've Got to Spare" urazili obrovský kus cesty. Jak si obstojí v konkurenci? Ta totiž letos není vůbec malá. Nová alba v uplynulých měsících vydalo hned dravých a nadějných metalcorových kapel posledních let - Polaris, Currents nebo Loathe. Ven s tím - Kingdom of Giants si v konkurenci nevedou vůbec špatně. Naopak - "Passenger" je pro kapelu obrovským skokem kupředu. Skupina vsadila na moderní metalcore plný synťáků, které třeba ve skladbách "Night Shift" a "Side Effect" znějí dost krutě a nejvyšší měřítka snesou i další kousky jako "Two Suns", "Wayfinder" nebo "Lost Hills". Konkurence, třes se, Kingdom of Giants jsou silnější než kdy dřív. Teď nebo nikdy!

5/5
Mates "Koury" Krč






King Parrot - Holed Up in the LairKING PARROT
Holed Up In The Lair

vyšlo: 9. října 2020

King Parrot mají za sebou úctyhodných deset let existence, během které natočili tři studiová alba, jedno splitko a dvě EP. To nejnovější z října tohoto roku nese název "Holed Up in the Lair" a je rychlejší než krokodýl v útoku. Australané posluchačům v sedmi minutách servírují poctivý thrash s grindovým nádechem. Nic víc, nic míň. A tím je řečeno prakticky vše! Je tedy jasné, že se od desky nedá čekat žádná progrese, ale starý poctivý oldschool přístup. Je to tvrdý, přímočarý a zběsilý! Pokud vám to stačí ke štěstí, budete z "Holed Up In The Lair" nadšení. V jiném případě se jedná o jednohubku, která není posluchačsky nijak složitá, nepřináší nic nového, ale za to bude skvěle fungovat v létě na koncertech, kdy se (snad už) budete ohánět v circle pitu.

3/5
Jan "Conan H." Herc






Will Shake cover CDWILL SHAKE
Overload

vyšlo: 9. října 2020

Bratia ze Slovenska Will Shake se po roce a půl od EP "Ready", kterým se představili světu, ukazují v plné síle svou debutovou plackou "Overload". A chlapi na ní potvrzují, že šest rukou zvládne zázraky a víc ani není potřeba. Všechny komponenty na albu do sebe zapadají líp jako puzzle, ačkoliv jich je na nahrávce o devíti skladbách obrovská spousta. Will Shake se opírají zejména o grunge a rock'n'roll, „Hey Girl" je ale zase bluesovej flák a úderný kousek "Set You Up" si razí cestu punkovým zákoutím. Deska nepostrádá ani prvky indie nebo stoner rocku. "Overload" je deska s hutným a syrovým zvukem a snese ty nejpřísnější měřítka kvality. A pokud chce svou hudbou trio vzdát hold velikánům jako Queens of the Stone Age nebo Nirvana, jak sami tvrdí, ostudu jim svým výkonem rozhodně neudělali. O Will Shake (snad) ještě uslyšíme.

4/5
Mates "Koury" Krč




DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Filter, Belmondo, Futurum, Praha, 24.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: 30 let čekání u konce. Filter nebyli na pódiu skoro vidět, naštěstí byli slyšet Trvalo to přes třicet let, ale nakonec jsme se přece jenom dočkali: Filter v čele s pašákem Richardem Patrickem se poprvé objevili v Česku. Na pódiu doslova nebyli vidět, ale i pro samotné slechy to byl zážitek. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 20:05 v sekci Foto
Normandie, As December Falls, Self Deception, MeetFactory, Praha, 20.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: Normandie přivezla balónky, nové album Dopamine a hlavně skvělou show Švédská alternativně rocková parta Normandie je v Česku hodně oblíbená. Do pražského MeetFactory tentokrát přivezla nové album "Dopamine". čtěte zde
Vydáno: 24.03.2024 21:01 v sekci Foto
Silent Planet, Thornhill, Paledusk, MeetFactory, 19.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: Na Polaris bez Polaris. O pozici headlinera si to v Praze rozdali Thornhill a Silent Planet Když zkraje týdne zrušili Polaris z vážných osobních důvodů gig ve Vídni, začalo se nad pražskou show hned následující den smrákat. Klokani nakonec skutečně nepřijeli, i tak se vyplatilo si lupen nechat a do MeetFactory doskákat. čtěte zde
Vydáno: 21.03.2024 11:11 v sekci Foto
Slipknot jako vrazi. Už za pár dní v Dead by Daylight
Slipknot jako vrazi. Už za pár dní v Dead by Daylight Yo, gamers, vaše oblíbená (nebo nenáviděná) sebranka Slipknot už brzo ukáže svoje masky v oblíbený multiplayerový hororovce Dead by Daylight. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 21:56 v sekci Novinky
Avatar, Aether Realm, Sasazu, Praha, 13.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: Stay clown! Avatar řádili v Praze Zaplněný klub SaSaZu hostil ve středu 13. března koncert švédských metalových ekvilibristů Avatar. Stodvacetiminutový set plný frenetických reakcí publika a koňských dávek stage energie ze strany kapely napumpoval do všech... čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 22:15 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- FOTO: Corey Taylor hvězdou posledního dne Basinfirefestu. Anebo to nebyl on? (26.06.2023 15:43 v Foto)
- FOTO: Rock im Park ovládli Bring Me The Horizon, Foo Fighters a Fever 333 (06.06.2023 15:42 v Foto)
- Únor nás semele! Šest velkých koncertů v osmi dnech! (01.02.2023 21:58 v Fakkerník)
- VIDEO: Jeremy Spencer (ex-FFDP) se dal na masakrózní death metal (16.11.2022 08:13 v Video)
- Zoltan Bathory (Five Finger Death Punch): Chtěli bychom dosáhnout toho, co se povedlo Queen (03.09.2022 10:10 v Fakkerník)
- Koncert, na kterém se může stát úplně všechno. V Česku se znovu ukážou Fever 333 (27.08.2022 13:50 v Novinky)
- VIDEO: Metalový thriller The Retaliators je za dveřmi. Hvězdná sestava dala do kupy společný song (17.08.2022 11:30 v Video)
- FOTO: Závěrečná palba na Rock im Park: Deftones, Muse, Mastodon a Fever 333 (06.06.2022 20:50 v Foto)
- FOTO: Koncert Korn v Bratislavě předčil ten pražský (29.05.2022 21:00 v Foto)
- FOTO: Korn nestárnou ani nemládnou. Jejich show zůstává prvotřídní (28.05.2022 09:00 v Foto)
- Ivan Moody z Five Finger Death Punch si poranil pravé oko po zásahu laserem (21.05.2022 13:40 v Novinky)
- Česko-slovenský dvoják Korn už koncem května! (18.05.2022 18:55 v Novinky)
- VIDEO: Five Finger Death Punch servírují pekelnou pecku z nového alba (15.05.2022 17:45 v Video)
- AUDIO: Papa Roach pokračují v šílené kombinaci žánrů. Hostuje zpěvák Fever 333 (04.08.2021 10:00 v Video)
- Zoltan Bathory sbírá medaile v jiu-jitsu (07.07.2021 10:00 v Novinky)
- Hry & metal (II.) - TOP gamesy s licencovanými metalovými soundtracky (22.05.2021 12:15 v Fakkerník)
- VIDEO: Five Finger Death Punch lákají na horor The Retaliators (07.05.2021 10:20 v Video)
- Jeremy Spencer smazal debut svého projektu Psychosexual, aby ho nahradil dalším debutem (21.03.2021 11:30 v Novinky)
- VIDEO: Fever 333 mastěj s Travisem Barkerem (06.02.2021 15:00 v Video)
- Ex-členové Five Finger Death Punch spojili síly na společném EP (04.12.2020 10:30 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe