FAKKER BLOG: Gaia Mesiah o svém úplně prvním koncertě

Vydáno: 08.10.2020 08:00 - Redakce

Gaia Mesiah měla začátkem října vyrazit po boku Cocotte Minute na podzimní šňůru, ovšem nařizení vlády celou tour poslalo do kytek. A tak jsme alespoň požádali jejich bubenici Mishu, aby zavzpomínala na úplně první koncert své kapely.
První koncert Gaia Mesiah jako čtyřčlenné kapely proběhl v pražském klubu Futurum 12.12. 2001. Předskakovali jsme našim kamarádům, kapele Pornos Amigos, kteří nás pozvali a kde hrál na basu Áda Stivín, který pak hrál chvíli i v Gaia Mesiah. Tomu předcházela personální divočina, Maru s námi teprve začínala zkoušet a dva týdny před tímto hraním nás opustila basistka Sundari kvůli hudebním neshodám. Byly jsme rozhodnuty to odehrát za každou cenu, klidně jen ve dvou, kytara a bicí + obě zpěv. Nastal čas oslovit Joshe (ten hrál v té době v pražské australsko-české formaci Astro-Metro), zda by nám vypomohl a zaskočil, a první a originální sestava GM tak byla na světě.



Z playlistu si pamatuji "Ocean", "Granny", "San Pedro", "Happy People" a "Journey to X", a taky to, že si Maru spletla písničky a Josh to měl jako takový poloviční jam. Bylo docela natřískáno, protože Maru ještě chodila na gympl a tak dorazila snad půlka její školy, takže jsme zdatně sekundovali s naším sotva půlhodinovým setem hlavní kapele.

Pak jsme začali pravidelně hrávat, hlavně v Praze a okolí, hráli jsme kdekoli a kdykoli. Místo Sundari nastoupil Adam Stivín, (s ním jsme nahráli, opět ve Futuru, první samizdatový počin v roce 2003), ten pak odešel a nastoupil Josh, který býval dost nevypočitatelný a mizel náhle a nepravidelně do Austrálie, takže za něj hráli další borci, za všechny - Petr Štětina, Michal Krásný a jednou dokonce v absolutní nouzi i bubeník Roman Lomtadze (hostuje s námi na perkuse), který se naučil za týden celý koncert na basu. Měl pak krvavé puchýře. Taky je z toho vtipná historka, kdy Roman jde na pódium ve Spáleném Poříčí, nese si basu ve futrálu a pódiový technik se ho ptá: "Co je? Děláš teď nosiče basákovi nebo co?" A Roman mu hrdě říká: "Mluvíš s ním ty čů..ku!" a pak to všem nandal, machr.

A před tímhle vším jsme s Morellou jenom ve dvou, tzn. bicí/perkuse a kytara+obě zpěvy, obráželi s protoverzemi našich písní jam sessions a malé kluby a hledali parťáky do kapely. Nakonec jsme našli Marku v parku na Vinohradech a Joshe ve zkušebně v Dejvicích. Záměr byl neochvějný a cíl jasný.

autor: Misha (Gaia Mesiah)



Gaia Mesiah - Tam to všechno je (Official Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení