"Chop Suey" od System Of A Down sedmkrát jinak - smyčce, táborák i zvířata

Vydáno: 06.09.2020 16:55 - Milan Říský

Jeden z největších hitů americko - arménských System Of A Down z desky Toxicity se za devatenáct let od vydání dočkal mnoha coververzí. Od týpka s kvéry, přes štěkající psy, až po folk. Mantinely očividně neexistují.
SALVA ZE SAMOPALŮ

Chlapík, který si říká Gun Drummer, má větší arzenál než Rambo, sám by se ubránil invazi a do toho ve volném čase coveruje všemožné songy. (dejte si také "People = Sh*t" od Slipknot s tankem) SOAD jsou sice zarytí pacifisté, ale štěkající salvy ze samopalů podbarvující jejich typickou rytmiku na Facebooku ocenil i basák Shavo Odadjian.

System of a Down- Chop Suey, WITH GUNS #soad


ŠTĚKÁNÍ A BEČENÍ

Možná znáte o něco profláklejší verzi "Numb" od Linkin Park, ale i kombinace psů, ovce, papouška, tuleně, kohouta a dalších zvířat v podání uživatele Insane Cherry je totální šílenost.

System Of A Down - Chop Suey! (Animal Cover)

KŘESŤANSKÝ METAL

Pod hlavičkou O'Keefe Foundation, která v rámci jednoho ze svých projektů dala prostor mladým hudebníkům, se sešla křesťanská skupina, jíž vévodí osmiletá zpěvačka. Texty sice doznaly jistých změn, protože věřící mladá dívka přeci nebude zpívat o "sebeospravedlňující sebevraždě", ale jinak klobouk dolů.

8 Year Old Sings "Chop Suey" by SOAD / Christian Metal Version!!

GOBLINÍ DEATH METAL

Nekrogoblikon je sama o sobě vtipná kapela, jejíž písně se točí často kolem goblinů, co chtějí zmasakrovat lidskou rasu a vyhladit trolly. Cover verze Chop Suey naštěstí zůstává textově věrná originálu. Robotické refrény šmrncnuté death metalem? Za nás ano!

8 Year Old Sings "Chop Suey" by SOAD / Christian Metal Version!!

VERZE K OPÉKÁNÍ BUŘTŮ

Že má Chop Suey sílu i v "kotlíkářské" verzi dokázala dvojice Waxx a Siobhan Wilson svou o poznání intimnější verzí, ve které nechybí klávesy, xylofon a vybrnkávání postupně zvukově gradující ústřední melodie. K táboráku je třeba sice počet nástrojů ještě maličko osekat, ale folkový kabát písni také sluší.

Chop Suey! ( System Of A Down cover ) // Waxx Feat Siobhan Wilson

POMPÉZNÍ SMYČCE

S orchestrem po rozchodu SOAD koketoval několikrát i Serj Tankian, tahle verze Chop Suey v podání The Lyra Chamber Orchestra zní epicky. Paradoxní je, že ačkoliv Serj s orchestrem nahrál i záznam koncertu, po písních "systémů" nesáhl. Přitom taková "Question" k tomu přímo vybízí. A podle verze The Lyra Chamber Orchestra i "Chop Suey".

System of a Down -- Chop Suey! (Orchestral Arrangement)

DVACETKRÁT JINAK


Dvacet variant jedné písně? Jednou od Michaela Jacksona, pak od Bee Gees, Faith No More či My Chemical Romance? Hvězda YouTube Anthony Vincent na svém kanále Ten Seconds Songs pravidelně coveruje všemožné hity a došlo i na SOAD. Mimochodem "Chop Suey" předělal i do stylu švédských Ghost.

System Of A Down - Chop Suey | Ten Second Songs 20 Style Cover



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení