In Flames slaví 20 let od vydání přelomové Clayman a bilancují nad uplynulými měsíci

Vydáno: 24.08.2020 12:30 - Kamila Ungerová

In Flames měli rok 2020 naplánovaný do puntíku. Po loňském setu na festivalu Rock for People se v květnu chystali do Prahy, ale COVID–19 vše obrátil vzhůru nohama.
Zatímco některé kapely se bojí, zda si dokáží udržet kvalitní crew, díky níž bezchybně fungují, a zda jim zbydou finanční prostředky na první porokonavirové turné, In Flames zůstávají s nervy u ledu. Uplynulé měsíce zhodnotil a informace k remasterované verzi klíčové Clayman přihodil kytarista Björn Gelotte.

"Zpočátku to bylo divné. Připadalo mi to, jak kdybychom všichni chodili za školu. Věděl jsem, že v tuhle chvíli mám být úplně jinde a nikoliv doma. Později jsem si ale uvědomil, že všichni v hudebním byznyse, všechny kapely, fanoušci a vlastně všichni na téhle planetě jsme ve stejné pozici. Musel jsem si srovnat v hlavě, že přišla nová éra, nastolila nové pořádky a musíme se s nimi vypořádat. Prioritou je - zůstat v bezpečí a ochránit své nejbližší."

"A co se mého pobytu v karanténě týká, nebyl jsem příliš tvůrčí. Uklízel jsem, dělal pořádek ve věcech, které jsem kvůli turné donekonečna odkládal. Například jsem si v počítači aktualizoval software. Chtěl jsem se primárně věnovat věcem, na kterém jsem teď měl opravdu hodně času. Něco málo jsem pro In Flames napsal, trávil jsem čas se svojí rodinou a hodně maloval. Namaloval jsem hned několik obrazů. To je činnost, kterou během turné nejvíc postrádám."

"Důležité je zmínit, že 28. srpna vydáváme k dvacátému výročí desky Clayman remasterovanou verzi Clayman 20th Anniversary Edition, na jejíž podobě se podílel Ted Jensen, který spolupracuje s formacemi Pantera, Deftones či Gojira. Do nového hávu jsme s In Flames oblékli například skladby 'Only For The Week' a 'Pinball Map'. Novou podobu jsme nahrávali s renomovaným producentem Howardem Bensonem (My Chemical Romance, Motörhead) a dokonce vyjde na dvou LP," uzavírá kytarista. 


O In Flames, konkrétně o alko-businessových aktivitách zpěváka Anderse Fridéna jsme psali v prosincovém Fakkerovi. Časák pořídíte jednoduše a za pár korun přes náš e-shop.


In Flames F!



In Flames - Only For The Weak (Official Live Clip)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení