Kirk Hammet: „Trůnil jsem na záchodě, když mi zavolali, abych se přidal k Metallice“

Vydáno: 21.07.2020 12:10 - Ondra Weisbauer

Příběh o tom, jak se dostal kytarista Kirk Hammett do Metalliky, je opravdu jako z pohádky. O nezapomenutelném okamžiku svého života se rozpovídal před lety, ale až nyní se ho můžeme dozvědět taky.
"Píše se 1. dubna 1983 - apríl. Sedím si tak na záchodě a najednou mi zvoní telefon. V tu chvíli jsem ještě nevěděl, že mi změní celý život. Zavolal mi Mark Whittaker (tehdejší manažer Exodus a zvukař Metalliky) a po telefonátu jsem si říkal, jestli to nebyl jen aprílový žertík. Pár dní na to jsem opravdu dostal pásku od Metalliky, ale protože jsem měl jejich demo, dvě třetiny songů už jsem znal," vzpomíná kytarista.



V té době byl Hammett ještě jedním ze zakládajících členů Exodus. "Kluci v kapele z toho neměli moc radost. Pamatuju si, jak mi Paul Baloff (tehdejší zpěvák Exodus) naštvaně vylil pivo na hlavu se slovy: 'Nevěřím, že nám tohle děláš, Kirku.' Na to jsem jen odpověděl: 'Nojono... já vím.'"

Taky jsem z odchodu neměl dobrý pocit, ale co se dalo dělat. Několik riffů, co jsem s Exodus nahrával, potom skončilo na desce Bonded By Blood z roku 1985, ale některé jsme pak zase použili v Metallice, např. "Trapped Under Ice" z alba Ride the Lightning. Nebylo mi líto té hudby, co jsem napsal, byla přece moje. Spíš jsem měl výčitky z opuštění kapely, kterou jsme založili na střední - s kluky z Exodus se znám tak od 16 let. Dnes už jsme všichni v pohodě, ale chtělo to čas...


10 Unforgettable Kirk Hammett Moments



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení