VIDEO: Koukněte, jak Billie z Green Day válel ve třinácti na kytaru

Vydáno: 18.05.2020 15:25 - Dominik Tománek

Zpěvák a kytarista Green Day se na Instagramu pochlubil videem ze svých mladých let. Záznam zachycuje Billieho a jeho bráchu Davea, jak hrají bluesovou klasiku "Johnny B. Goode" od Chucka Berryho.
Kromě zřejmého talentu si můžeme všimnout i ikonické kytary blue, kterou Billiemu dala jeho máma, když mu bylo deset let. Kytaru zpěvák používá i dnes, akorát vzhled se lehce změnil, protože během těch let vybledla a Billie ji polepil spoustou nálepek.


Dalo by se říct, že se zpěvák vlastně narodil proto být rockstar. Hudbu totiž dělá od svých pěti let, kdy dokonce vydal svůj první singl "Look For Love". Od svých pěti do třinácti jezdil se svojí rodinou a zpíval/hrál na kytaru na jejich koncertech. Z jednoho takového recitálu nejspíše pochází i video, které najdete na konci článku.

Nedávno zpěvák v rozhovoru pro Kerrang! prozradil, že podobně jako většina jeho kolegů využívá čas koronavirové pandemie ke skládání nové hudby. "Psal jsem teď hodně muziky, mám spoustu melodií v hlavě, takže jsem od té doby, co tohle všechno začalo, napsal asi šest songů."


Green Day se na pěti stránkách věnujeme v únorovém Fakkerovi. Nechybí ani plakát. Časopis seženete přes náš e-shop.


Green Day F!


 
 
 
View this post on Instagram

That’s my brother Dave playin drums. My family everywhere else.. song- “johnny b Goode

A post shared by Billie Joe Armstrong (@billiejoearmstrong) on May 5, 2020 at 6:44pm PDT





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení