Soundgarden se soudí s vdovou po Chrisu Cornellovi

Vydáno: 11.05.2020 10:20 - Dominik Tománek

Soundgarden zažalovali Vicky Cornell. Členové kapely tvrdí, že použila peníze z charitativního, vzpomínkového koncertu uspořádaného na počest Chrise pro "osobní potřeby."
Vše začalo v prosinci minulého roku, když Vicky Cornell zažalovala zbývající členy Soundgarden - Kima Thayila, Bena Shepherda a Matta Camerona - a manažera kapely Rita Veneruse. Podle ní totiž "zadržují stovky tisíc dolarů z licenčních poplatků", protože jim nechce poskytnout sedm nevydaných nahrávek Chrise Cornella, které se našly po jeho smrti v roce 2017. Toto tvrzení kapela popřela.


Přijde vám to málo zamotané? Tak kapela nedávno zahájila protiútok a zažalovala Vicky Cornell. Soundgarden totiž v lednu 2019 zahráli na vzpomínkovém koncertě Chrise Cornella a tvrdí, že s Vicky uzavřeli "ústní dohodu" o tom, že na koncertě zahrají zadarmo a veškerý výtěžek bude věnován nadaci The Chris and Vicky Cornell Foundation, kterou v roce 2012 manželé založili. Peníze ale podle žalobců do nadace nikdy nedorazily a kapela tak byla "poškozena" a jejich "reputace utrpěla".

Aby toho nebylo málo, Vicky prý bez jejich svolení, převzala kontrolu nad sociálními sítěmi a některé její příspěvky "mají očerňovat kapelu a její pozůstalé členy."

Kde je pravda, se dozvíme snad brzy.



Soundgarden - Burden In My Hand (Official Music Video)


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení