COVID-19: Zahraniční kapely sčítají škody

Vydáno: 03.05.2020 18:05 - Dominik Tománek

Pandemie koronaviru a s ním spojená karanténa a omezení zasáhly celý zábavní průmysl. Pro všechny jde o obří finanční, ale i psychickou zátěž. O konkrétních potížích se pro Kerrang! rozmluvili Holding Absence, Venom Prison nebo Ice Nine Kills.
"Naše evropské turné bylo jedním z prvních, které bylo kvůli koronaviru zrušeno. Tour bylo skoro za rohem a bylo fakt divný sledovat, jak se nám všechno hroutí před očima. Bylo to jako pozorovat hořící loď, s kterou nemůžete nic udělat," uvedl zpěvák Holding Absence Lucas Woodland. Okomentoval i finanční a psychickou stránku celé věci: "Jasně, přišli jsme o peníze, respektive profit, který by z turné byl, ale na osobní úrovni to je ještě horší. Pro kapely, jako jsme my, to znamená, že z nějakých 80 DIY koncertů za rok se stalo sedm až deset měsíců bez možnosti hrát naživo. Je těžký to zpracovat, hlavně mentálně."


Venom Prison jsou jednou z nadějných kapel mladé generace. Tahle britská partička se nekompromisně dere na velká podia a festivaly, teď jim ale plány zkazila celosvětová situace okolo COVIDU-19. Jejich příběh popsala zpěvačka Larissa Stupar: "Měli jsme naplánovaných fakt hodně věcí - nikdy jsme nehráli v Austrálii, nikdy jsme nehráli v jihovýchodní Asii a nikdy jsme nehráli v arénách s Parkway Drive a Hatebreed. Když jsme tuhle možnost dostali, tak jsme byli nadšení, ale přišlo zklamání, protože jsme zjistili, že tour s nimi nepojedeme. Ale to je holt realita dnešních dní, víme že nejsme jediní. Každopádně si z toho musíme vzít něco pozitivního, třeba fakt, že nás fanoušci podporují a vědí, že na nich závisí naše existence."


Podobně pandemie zastavila evropské turné bostonských Ice Nine Kills. Ti narozdíl od Venom Prison měli část turné už za sebou. Nepříjemnou situaci vylíčil zpěvák Spencer Charnas: "Netušil jsem, že se to dostane až k nám a kvůli tomu budeme muset zrušit poslední týden našeho turné po Evropě. Jak jsme jezdili po koncertech, tak se začaly šířit drby jako: 'Oukej, ten koronavirus nakonec může být skutečnou hrozbou.' My jsme pokračovali až do doby, kdy jsme slyšeli, že zejtra jedeme domů. Myslel jsem, že to nebude mít nějaký katastrofický dopad na naši kariéru, ale když jsi v zámoří, tak je to prostě drahý. Když odstřihneš jeden víkend koncertování, tak je to z krátkodobého hlediska docela nepříjemný. Pak se zrušilo naše tour s Five Finger Death Punch. Festivaly, kde jsme měli hrát po boku kapel jako Metallica nebo Slipknot, se zrušily taky. A to nás fakt zasáhlo. Snad je to jen dočasné, jsme všichni na jedné lodi. Lidé by se teď měli pokusit být kreativní a využít čas k napsání nového alba. Pokuste se z této špatné situace vytěžit co nejvíc," vzkázal zpěvák.
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení