the.switch se vrací ke kořenům. Na turné přehrajou celé přelomové album Beautiful

Vydáno: 21.01.2019 09:10 - Petr Adámek

Domácí the.switch chystají na jaro unikátní šňůru, na níž přehrajou kompletní desku Beautiful, která letos slaví 15 let od vydání. BTFL15YRS zahrnuje šestnáct zastávek, startuje 2. března v Ostravě a pražské úderce budou dělat společnost Sunset Trail z Olomouce. Fakker je hlavním mediálním partnerem.
Debutová nahrávka znamenala pro the.switch zásadní zlom. S novým materiálem se v tomtéž roce dostali do finále tehdy prestižní vyhledávací soutěže Jim Beam Music, stali se vítězi soutěže Broumovská kytara a kupříkladu song "Akvárko" je dodnes nejikoničtější skladbou kapely vůbec.

Pozitivně referovaly i tehdejší recenze, kupříkladu od Michala Husáka v časopisu Rock&Pop: "the.switch buší, škrábou, koušou, pro správný efekt se vyplatí přehrávat jejich písně pořádně nahlas. Do burácivého, vzteklého riffového monumentu se permanentně zažírá melancholie a nádech ponurosti."

Kromě obvyklých pecek z Beautiful zazní na turné i věci, které the.switch údajně live nikdy nehráli, např. Blackrose nebo Solaris. "Já hubnu do sukně, protože to prostě chceme dát úplně stejně jako tehdy. Nostalgie na max. Žádný samply, žádný efekty! Prostě syrovej crossover z počátku tisíciletí," dodává tvůrčí mozek kapely Majkláč.

TERMÍNY BTFL15YRS

2.3. Ostrava Barák
8.3. Č. Budějovice MC Fabrika
9.3. Příbram Za 5 Dvanáct
15.3. Polička Divadelní klub
16.3. Liberec Bungr
11.4. Brno Fléda
12.4. Plzeň Divadlo pod Lampou
13.4. Nejdek Klubíčko
18.4. Praha Akropolis
19.4. Olomouc S Klub
20.4. Šumperk H club
26.4. Strážnice Green bar
27.4. tba
3.5. Děčín Le Garage Noir
4.5. Hradec Králové Raindeer Fest
17.5. Uherské Hradiště Klub Mír
 

THE.SWITCH - Akvárko


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení