Slipknot, Bring Me the Horizon nebo Ghost? TOP 10 událostí 2018!

Vydáno: 02.01.2019 08:00 - Mates Krč

Je za námi další rok, který byl po hudební stránce opět nesmírně nabitý. Připomeňme si deset nejzásadnějších událostí uplynulých 365 dní.
Decapitated1. ČLENOVÉ DECAPITATED OČIŠTĚNI

Od září 2017 se s polskou skupinou Decapitated neslo nařčení a obžalování z údajného unesení a znásilnění dvou žen v tourbusu po jednom z vystoupení. Pátý den roku 2018 ale přišel novinář Jonathan Glover s informací, že je čtveřice Michal Lysejko, Rafal Piotrowski, Waclaw J. Kieltyk a Hubert Wiecek očištěna. Celé nařčení se točilo kolem výpovědí dvou žen, které policistům tvrdily, že byly znásilněny. Na jejich těle byly poté nalezeny podlitiny. Podle svědků ale ženy strávily většinu koncertu v kotli a podlitiny mohly vzniknout tam. Později to přiznala i jedna z aktérek.


2. BAD WOLVES VZDALI HOLD DOLORES O'RIORDAN

Smutná zpráva oblétla svět 15. ledna. Dolores O'Riordan ze slavných The Cranberries tragicky zemřela. Přesně v den smrti měla s O'Riordan vlčí smečka Bad Wolves v čele s Tommy Vextem nahrávat cover hitovky "Zombie". Kapela to však přesto nezabalila a za pár dní vydala na počest zpěvačky svou vlastní verzi zmiňované skladby, kterou brzy následoval i klip. Dámy a pánové, podržte se - na Youtube ho vidělo za uplynulý rok přes 180 milionů lidí! Dolores by byla pyšná...

Bad Wolves - Zombie (Official Video)
 
 
Slayer3. SLAYER SE LOUČÍ S KARIÉROU

První kapelou z thrashmetalové čtyřky, která si začne užívat důchodu, budou pravděpodobně Slayer. Kapela o svém blížícím se konci informovala zčistajasna prostou zprávou "Konec je blízko. Slayer ještě jednou vyrazí na světovou tour." Chuť odpočinout si projevil zejména zpěvák Tom Araya, jenž se chce po 35 letech konečně naplno věnovat rodině. Naopak Kerry King rozhodně neplánuje pověsit kytaru na hřebík. Naposledy se s legendární sestavou můžete rozloučit i u nás - 25. června vystoupí v pražské Tipsport aréně.


Jeremy Spencer Five Finger Death Punch4. ODCHODY, ROZCHODY...

Uplynulému roku se nevyhlo také několik odchodů slavných muzikantů ze scény. Maskovaní Mushroomhead přišli o svého zakladatele Jeffa "Nothing" Hatrixe, který odešel za ne úplně vyjasněných okolností. Po dlouhých spekulacích zase šílenou dívčí skupinu Babymetal opustila po osobních problémech zpěvačka Yuimetal, Jeremyho Spencera na sklonku roku pro změnu dohnaly problémy se zády. Do dalšího etap života přejeme všem jen to nejlepší!


5. SEŽER SLONA S A PERFECT CIRCLE

Co mají společného Tool, Smashing Pumpkins a Eagles of Death Metal? Přece členy v superskupině A Perfect Circle! A ta se po čtrnácti letech probudikla ve velkém stylu - 20. dubna vydala čtvrtou studiovou desku Eat the Elephant, která zabodovala hlavně u náročných posluchačů. A Perfect Circle navíc pokračovali se zákazem focení a natáčení během show.


A Perfect Circle - Disillusioned (Official Video)
 
 
6. ZAŽIJTE POŘÁDNÝ STŘEDOVĚK S GHOST

Tobias Forge vzal koloběh kolem Ghost po odchodu všech původních členů pevně do svých rukou a milovníkům tajemna přinesl novou našlapanou desku Prequelle, která okamžitě ovládla prodejní žebříčky a tvář nového zpěváka Cardinala Copii zase obsadila nejednu titulku hudebních magazínů. Čtvrtý počin si navíc vysloužil rovnou dvě nominace na Grammy. Živě po boku Metalliky už letos v srpnu.

Ghost - Rats (Official Music Video)
 
 
7. SLIPKNOT ZASE NAKLÁDAJÍ

Kdy ta nová deska Slipknot konečně vyjde? Už se to táhne několik let! Věci se ale daly konečně do pohybu. Na Halloweena překvapila Taylorova parta svět novým - a nutno dodat opravdu zabijáckým - single "All Out Life", který okamžitě začal trhat rekordy sledovanosti. Slipknot jsou opravdu zpět! Korunku tomu nasadí blížící se placka a červnový koncert v Praze!

Slipknot - All Out Life (Official Music Video)
 
 
Vinnie Paul8. SMRTKA OPĚT BROUSILA KOSU

Předloni to byl Chester a Chris, v roce 2018 se smrtka bohužel činila dál. Odnesla si legendárního bubeníka Vinnieho Paula - zakladatele Pantery a člena Hellyeah. Tragicky ze světa odešli také zpěvák Kyle Pavone z We Came As Romans a kytarista Oli Herbert z All That Remains. Vzpomínáme!


Sinsaenum Futurum 20189. LEGENDA OPĚT ZA BICÍMI... A V PRAZE

Pražský klub Futurum byl hostitelem nevšední události. Sedmý říjnový večer patřil skupině Sinsaenum, kde za škopkama sedí bubenický mág všech mágů Joey Jordison, jenž byl ještě před pár lety považován za jednoho z nejlepších bubeníků na světě. Poté ale přišla vážná nemoc, vyhazov ze Slipknot a po Jordisonovi se slehla zem. Teď je ale zpátky! A přestože byla návštěvnost koncertu Sinsaenum mizerná, vidět Joeyho v klubu z pár metrů, to by se ještě nedávno mohlo zdát jako naprostý nonsens.


10. VSTUPTE DO KULTU BRING ME THE HORIZON

Velký návrat hlásí také Bring Me The Horizon. Po albové, ale i koncertní pauze se Britové přihlásili opět o pozornost. Billboardy s telefonním číslem, záhadné skřeky a sekta plná šílenství? Z toho se dalo podělat! BMTH jsou zpátky - plní změn. Kytary a o poznání tvrdší sound proti poslední That's The Spirit a rapidní změna image. Tohle bude velký!

Bring Me The Horizon - MANTRA (Official Video)
 
 
A jaká byla vaše n°1 událost roku?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení