Northlane interview: Buďte divní, je to v pořádku!

Vydáno: 09.02.2018 14:30 - Kamila Ungerová a Petr Adámek

V roce 2014 uspořádali Northlane v domovské Austrálii festival Free Your Mind. Jeho ústřední myšlenkou, jak název napovídá, byla "otevřenost ke všemu" - nejen vůči světu, ale vůči nastavení vlastní mysli. A co pojem Free Your Mind znamená pro frontmana kapely Marcuse? Zeptali jsme se ho...
"Pojem Free Your Mind je pro mě synonymem otevřenosti a lidské přirozenosti v celé šíři. Není nikde psáno, co je a není normální. Kdo je a není normální. Lidé by měli být sami sebou a měli by se o sobě chtít co nejvíce dozvědět," vylíčil nám na loňském Rock for People Marcus a

Marcus se rozpovídal o tom, že v době sociálních médií není snadné být sám sebou, jelikož lidé vlastně ani nevědí, zda je správné, aby byli sami sebou. "Ze všech stran slýchají, jak by se měli chovat... Soustředí se na svojí stylizaci, prezentaci na sociálních sítí, chtějí na nich někam patřit, zařadit se a kvůli tomu pak možná zapomínají, kým skutečně jsou. Naštěstí svět tvrdé muziky, ve kterém se pohybuji, je plný podivných lidí, což je skvělý!"
Northlane jsou ale podivní v tom nejlepším smyslu, že ano!? "No, samozřejmě! Baví mě, když na naše koncerty chodí děti, jelikož vidí, jak jsme divní a záhy jim dochází, že můžou být taky divní. Podivnost je v pořádku. Je důležité nezajímat se o to, co si myslí druzí. Zkrátka by lidé měli být sami sebou, ať jsou sebedivnější," uzavírá se smíchem zpěvák.


Velký rozhovor s Northlane čti v únorovém Fakkerovi. Nevíš, kde ho sehnat? Stačí zadat svoje město nebo PSČ do našeho seznamu distributorů. A kde si Northlane poslechnout naživo? V létě na Brutal Assault!

Northlane F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení