Silver Dust interview: Nechceme být kapela v tričkách a džínech

Vydáno: 22.09.2017 11:35 - Michaela Wallischová

Silver Dust je švýcarská parta, která ve své hudbě velmi vybraným stylem mísí power rock s klasickými vlivy, elektronickými smyčkami, a dokonce i kmenovými perkusemi. Před jejich srpnovou zastávkou v pražské Modré Vopici jsme kapelu krátce vyzpovídali.
Jak se těšíte na dnešní koncert?

Lord Campbell: Opravdu moc! Když jsme tu byli naposledy jako předkapela Lordi, byla Praha naprosto úžasná a šílená, tak doufáme, že se tomu dneska sami alespoň přiblížíme. Ale bohužel tu tentokrát s sebou nemáme celou svoji show, jelikož by se sem nevešla.

To je škoda. Na vaší show bych se vás právě ráda zeptala. Co vlastně všechno obsahuje?

Lord Campbell: Základem je magické zrcadlo, které ukazuje různé výjevy a které tu máme i dnes. Dále pak jsou součástí našeho vystoupení i herci, konkrétně žena v černém a žena v bílém. Celé je to plné kontrastů a tajemství.

Na celou tuhle atmosféru mají určitě také vliv vaše kostýmy. Proč jste se vlastně rozhodli vystupovat v kostýmech?

Lord Campbell: Na začátku roku 2014, kdy se k nám připojili Tiny Pistol a Mr. Killjoy, jsme přemýšleli o tom, jak se budeme jmenovat, protože tehdy jsme ještě byli jen cover kapela. Když jsme se rozhodli hrát vlastní věci, rozhodli jsme se i pro jakousi teatrálnost, protože máme tyhle věci rádi a kostýmy jsou toho součástí.
Mr. Killjoy: Převleky symbolizují rozdíl mezi starým a novým. Mezi tím, co bylo, a tím, co je.
Kurghan: Navíc taky díky kostýmům lidé vědí, že se dívají na Silver Dust, že jsme to my, že to není další kapela, co vystupuje v tričku a džínech.

Silver Dust


Poslední věc, která souvisí s vaší image, jsou vaše jména. Co přesně znamenají?


Tiny Pistol: No, Tiny Pistol je strašně malinká zbraň, což se ke mně hodí, protože nejsem zrovna nevyšší. A když jsem si rozmýšlel, jak bych si měl říkat, tak jsem si vzpomněl na tohle. Já totiž miluju Bondovky a Bond Girls vždycky tuhle pistolku nosily za podvazkem, bylo to hrozně sexy a já jsem sexy taky. (smích)
Mr. Killjoy: Já miluju Lordi, dodnes rozdýchávám to, že jsme s nimi jeli tour. A jedna jejich skladba se jmenuje "Mr. Killjoy". Je to pro mne něco jako alter ego.
Kurghan: Já se musím přiznat, že jsem tak trochu geek, takže rád hraju hry na PC apod. No a Kurghan je vlastně můj nick, který odjakživa používám u her.
Lord Campbell: Mně se vždycky líbilo jméno Campbell. Dřív jsem hrával hokej, vlastně jsem byl 15 let profesionální hokejista a v týmu se mnou byl kluk, co se právě jmenoval Campbell. Když sem se pak rozhodoval, jak si budu říkat, jméno Campbell byla jasná volba. Ale samostatně to zní divně, takže jsem zkoušel Mr., nebo Sir., ale pak mě napadlo Lord. A Lord Campbell, to bylo ono.

A co u vás doma ve Švýcarsku? Jak se to tam má s metalovou scénou?

Tiny Pistol: Ve Švýcarku je to v tomhle trochu složitější. Je to kvůli tomu, že země má tři části, italskou, německou a francouzskou. 99% kapel je v německé části. My jsme z té francouzské, takže jsme v tom téměř sami.

Silver Dust


O to víc jste jedineční. A máte už nějaké plány do budoucna?

Lord Campbell: No jasně! Na podzim jsme speciální hosté na turné Batlle Beast v rámci, kterého se 21. listopadu stavíme zase v Praze. A v mezičasu jsme neustále zavřený ve studiu a makáme na novém albu, které snad vyjde už v únoru.

Pane jo! Vy jste teda pěkně rozjetý! Je něco, čeho chcete dosáhnout? Co je váš hudební sen?

Lord Campbell: To, co se teď děje. To, že máme kapelu, že jezdíme turné, že hrajeme koncerty. Je to nádhera.
Mr. Killjoy: Přesně tak. My náš sen teď žijeme a je to k neuvěření.


SILVER DUST - My Heart Is My Savior (clip HD)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení