VIDEO: Folkaři zbystřete! Nové pecky od Eluveitie a Cellar Darling jsou tu

Vydáno: 22.06.2017 10:10 - Lucie Mařanová

Léto bude ve znamení folku! Novou desku vydávají jak Eluveitie, tak jejich odpadlíci Cellar Darling. Obě kapely teď vypustily do světa singly, ale lidové nástroje pojala každá po svém.
Desky This Is The Sound od tria Cellar Darling se dočkáme jako první a to už 30. června. Recenzi najdete v červencovém Fakkerovi. Anna Murphy, Ivo Henzi a Merlin Sutter na začátku roku 2016 z Eluveitie odešli a hned začali pracovat na svém debutu. Singlu "Avalanche" vládnou rockové rytmy se špetkou popu, zatímco folk v podání niněry dokresluje atmosféru. Ačkoliv název písně odkazuje na lavinu, videoklip se nenatáčel v žádné zasněžené krajině, ale na suché pláni.

Eluveitie se pustili do pokračování desky Evocation. Na Evocation II - Pantheon tak 18. srpna uslyšíte klasický folk metal, na jaký jste od této švýcarské bandy zvyklí. Styl stejný, sestava jiná. Chybějící členové museli být samozřejmě doplněni - přibyli tak bubeník Alain Ackerman, zpěvačka a harfistka Fabienne Erni, kytarista Jonas Wolf a niněristka Michalina Malysz. Singl "Epona" je věnován bohyni Eponě, zatím pouze ve formě audia, ale prý se brzy můžeme těšit i na video. Eluveitie ji mají očividně v lásce, protože jí vzdávají hold už v songu "Rose For Epona" z roku 2012. Folkové nástroje hrají prim a "Epona" tvoří rychlou úderku, u které si člověk prostě palicí zaházet musí. A jako bonus navíc, je zpívaná v galštině!

Odvedou lepší práci Cellar Darling nebo Eluveitie? Toť otázka!


Cellar Darling - Avalanche
 

Eluveitie - Epona
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení