Nuda nebo bomba? Nové album Wednesdaye 13 pod lupou

Vydáno: 07.06.2017 17:10 - Redakce

Otec horror punku Wednesday 13 má venku novou desku Condolences?.Jaká je? Nechali jsme ji otestovat hned dvěma redaktory Fakkera a jedním pisálkem ze Sparku. Tady jsou dojmy...
Album Condolences si pohrává s myšlenkou konce života tak silně, že chvílemi budete cítit samotný dech smrtky na svém krku. Wednesday 13 se vrátil ke kořenům a víc než horror punk je slyšet horror metal. Album nemá jedinou slabší chvilku. Absolutním vrcholem je monumentální sedmiminutová skladba "Condolences" s krásně morbidním tématem smrti našeho milovaného frontmana. Kytary ostře řežou do uší a při Wednesdayově hlase budou slečny zase hromadně omdlévat!
Lucka "Nasieda" Mařanová, Fakker, 5/5


Wednesday 13 - condolences

Novinka je možná tvrdá a intenzivní, avšak to je tak vše, co se o kdysi tak zábavné skupině dá říct. Bohužel se kapela odvrátila od psaní chytlavých písní, což ve výsledku znamená nudné album, v němž se chytám písní jako "Blood Sick", "Cruel To You" či "Lonesome Road To Hell", které bych dříve považoval za naprostou vatu. Hoblování je fajn, ale ztratily se obyčejné písničky. Lehkost uletěla někam do hrobu. Jediný song, který tak svou těžkou atmosférou vyčnívá a opravdu svou hutností udusává hlínu pod náhrobkem, je předposlední vál "Condolences". Smrtelně hezká tečka za nezáživným albem.
Rodeo Bull, Fakker, 1/5

Dokonalost Alice Coopera už nikdo nepřekoná, takže o co jde? Jen o malé divadýlko pro adolescenty, kterým upíři a masoví vrazi ještě přijdou sexy. Josephův zpěv je dost monotónní, zahrnuje ponejvíce chraptivé deklamování, a písně jsou nejen proto na první poslech hodně zaměnitelné. K mému duševnímu obohacení nijak zvlášť nepřispívaly ani slogany typu "I kill everything" nebo "no more hallelujah" či "I fuck it like it". Jenomže postupně jsem jsem si jako na potvoru začal do těch pecek třást kebulí a podupávat nohou, na určitě pasáže se těšit a ty jednoduché slogany falešně békat. Určitě ty písně fungují na nějaké úrovni mozkového aparátu, která nemá jiné nároky než poslouchat dobrý a chytlavý rockový mazec.
Robert Čapek, Spark, 4,5/7


Dej nám vědět v komentu, jak se ti nové album líbí a čti rozhovor, který s Wednesdayem pořídili kolegové ze Sparku. Interview o hororech, vlastní řadě oblečení i líčení najdeš v červnovém čísle. Koupíš v každé dobré trafice nebo za pár kaček elektronicky tady.


Wednesday 13 Spark




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení