Sranda i šílenství: TOP 5 klipů Foo Fighters

Vydáno: 23.04.2017 16:40 - Dominik Šidlo

Že je Dave Grohl frajer a zároveň šílenec, se všeobecně ví. Taky se ví, že zbytek kapely je na tom úplně stejně. Pokud se o tom chcete sami bez námahy přesvědčit, stačí se mrknout na klipy, které kapela během své existence vytvořila. Ze všech foofightřích klipů jsme vybrali pět nejzajímavějších, které by učitelé měli pouštět ve školách pro rockery, až nějaké vzniknou.
1. WALK

Kdo by někdy neměl chuť nenechat jednotlivé každodenní problémy plavat a prostě se jim jako chlap postavit. Například když ráno v dopravní špičce chytnete zácpu nebo když vám neochotný prodavač zkazí zbytek jarního dne. Nejlepším řešením je podle FF vykašlat se na zákon a prostě všem všechno hned vrátit přímo do ksichtu. A kam jinam utéct od reality a dotěrných lidí než k rockové hudbě. Každý příběh s rozumným dějem přece musí končit rockovým nářezem a nezáleží na tom, jestli vás během toho chytí a paralyzují policajti.


Foo Fighters - Walk

2. EVERLONG

Když se vám ve snu na party začnou navážet nějací cizí kluci do slečny, určitě to nenecháte jen tak. Použijete svoji fantazii a s hejskama si to vyřídíte. Co když se ale ze sna probudíte a zjistíte, že vaše milovaná se trápí v noční můře, ze které ji můžete zachránit jen vy? Hrdina Grohl to vyřešil tak, že se dostal do snu své drahé a zachránil ji před zlými zabijáky. A nebyli by to Foo Fighters, kdyby se ze zlounů i z půvabné ženy nevyklubali ostatní členové kapely.

Foo Fighters - Everlong

3. LEARN TO FLY

Létat letadlem může být naprostá otrava, při které se snažíte zabíjet otravné hodiny ještě otravnějšími činnostmi. Pokud se ale nacházíte v letadle, na jehož palubě se pohybují členové kapely a ke všemu každý několikrát v různých podobách, pak se rozhodně nebude jednat o nudný a klidný let. Zvlášť pak když se vinou hostujících Jacka Blacka a Kyla Gasse všichni na palubě sjedou heroinem, to teprve začne zábava. Pravým fanouškem FF se může nazvat ten, kdo spočítá, kolikrát Dave Grohl v klipu flirtoval sám se sebou.

Foo Fighters - Learn to Fly
 

4. THE PRETENDER

"The Pretender" je jeden ze songů, který se stal téměř kultovním, a proto si zaslouží pořádně nadupaný klip. Ježíše připomínající Grohl se staví k mikrofonu v obrovském hangáru, aby zapěl úvod songu "The Pretender". Poté se k němu přidává zbytek kapely a společně se všichni pořádně vytřískají do prostorného hangáru. Když se však proti jejich hudbě postaví elitní zásahové komando, které zdánlivě očekává wall of death, veškerá legrace jde stranou. Střetne-li se hrubá síla s abstraktní silou emocí, kdo bude stát jako poslední? Pochopitelně Foo Fighters, jež tvrdými riffy rozsekají policejní smečku na kusy a znovu světu dokáží pravou moc muziky.

Foo Fighters - The Pretender

5. THESE DAYS

Na závěr něco vážného a méně šíleného. Foo Fighters jsou již několik let bez sebemenších pochyb kapelou, která je schopna vyprodat celé stadiony. V klipu pro song "These Days" je tento zážitek popisován očima Davea Grohla, počínaje tím, že se muzikant nejprve rozloučí s rodinou a následně jde hrát muziku pro desetitisíce diváků. Emotivní klip je ještě emotivnější písni třešničkou na dortu. A aby toho nebylo málo, samotnou píseň věnoval Grohl Kurtu Cobainovi a Kristu Novoselicovi z Nirvany.

Foo Fighters - These Days


A jaký je váš nejoblíbenější klípek od Foo Fighters? Napište do komentáře.


Kupuj dubnového Fakkera se System of a Down na titulce, kde najdeš i velký text o Daveu Grohlovi.

Foo Fighters F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení