Flattus: na nové desce se chceme vymezit proti hlavním proudům

Vydáno: 04.01.2017 14:10 - Petr Adámek

Koncem roku se pražští rockeři Flattus vytasili s novým albem Selfie. Čtveřice na něm makala přes rok a výsledkem je kolekce devíti studiových skladeb a dvou živáků.
Celou deskou prostupuje základní filozofie skupiny, tedy touha po vnitřní svobodě a vymezení se proti hlavním proudům. Název desky reflektuje nejen fenomén doby, ale také fakt, že kapela poprvé zvolila pro nahrávání domácí prostředí a spolehla se při tom hlavně na vlastní síly. "Muziku jsme nahrávali ve zkušebně, kterou jsme si postupně vybavili jako studio, a zpěvy jsem natáčel u sebe doma. Jsem si jistý, že na desce je ta domácí atmosféra a pohoda znát," říká  k tomu zpěvák kapely Jiří Hašek.

Nahrávku produkoval dlouholetý známý kapely Michal Skořepa (Stroy). K albu dodává: "Známe se s Flattus už dlouho a vždycky jsem si říkal, že by stálo za to dostat kluky z jejich komfortní zóny. Něco se stalo a na té desce je to slyšet. Poslechněte si to sami."

Nový materiál, podobně jako dosavadní tvorba Flattus, staví především na výrazném vokálu, hutných kytarových riffech a kvalitních českých textech, nicméně oproti předchozím nahrávkám přidává větší žánrovou i zvukovou pestrost.


Flattus - Sorry, mám se rád (Official Lyric Video)


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení