VIDEO: Z koncertu Imodia v kriminále vzniká dokument. Mrkněte na teaser

Vydáno: 22.12.2016 23:30 - Petr Adámek

Mezi místy, kde může kapela zahrát, je kriminál jedno z těch nejdivočejších. Kapele Imodium si na podzim právě takový koncert dala. Mrazivou atmosféru akce nastíní vznikající dokument pod režijní taktovkou Michala Havlíčka.
Že šlo o unikátní a taktéž psychicky náročné vystoupení, potvrzuje i frontman Thom: "Měl jsem zvláštní strach dívat se jim do očí. Ze začátku jsem to zkusil asi třikrát a stačilo mi to, nepříjemná energie. Na základě emočního tlaku jsem si ale říkal, že koukat do země by bylo neuctivé, protože tam sedělo dost citlivých lidí a mohlo by se jich to dotknout. Nechtěl jsem, aby si nemysleli, že je přehlížíme, aby si mysleli, že na ně pohlížíme jako na zrůdy."

Nápad zahrát si ve věznici přistál v mysli kapelu Imodium už před dvěma lety, když vymýšleli lokality pro svůj dokument Autentik, v němž řešili různá zvláštní a zajímavá místa, kde se dá zahrát. Poštěstilo se až letos na podzim, když kapela kontaktovala věznici v Plzni Borech a společně se skromným filmovým štábem absolvovala hodinový koncert před stovkou věznů. Teaser najdete na konci článku, křest dokumentu proběhne 2. února, více informací najdete na facebookovém eventu.


Fakker měl to štěstí vyrazit do basy společně s kapelou. Obsáhlý článek najdete v prosincovém čísle.


Imodium F!




IMODIUM - BORY (teaser)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení