5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Blink-182

Vydáno: 21.08.2016 19:00 - Mates Krč

Blink-182 mají od července venku novou desku a podle všeho se zdá, že jejich pop punková jízda ještě zdaleka nekončí. Zapátrali jsme a vytáhli pět , o kterých jste možná ještě neslyšeli.
1) Co mají společného Blink-182 a One Direction?

Když v roce 2000 natočil Mark, Tom a Travis videoklip k songu "All The Small Things" na Santa Monica Beach, rozhodně netušili, že na stejném místě, jenom o 11 let později, pořídí svůj videoklip k hitu "What Makes You Beautiful" taky One Direction. Není se co divit - kdo by nechtěl mít videoklip na stejném místě jako legendy Blink-182?

2) Raději bez Hitlera!

Song z bonusové edice alba Take Off Your Pants and Jacket "When You Fucked Grandpa" se původně jmenoval "When You Fucked Hitler", ale po promyšlení vhodnosti názvu přejmenovali Blink-182 Hitlera na dědečka. To byl, kluci, rozumný tah!

3) Motivace Travise Barkera

Travis Barker byl od mládí zamilovaný do hudby. Jeho touhu živit se hudbou podtrhuje tento jeho výrok: "Jako mladý jsem se nechal potetovat, aby pro mě byla hudba jediná možnost. Dlouho jsem nemohl sehnat práci, a tak jsem makal na 120%." Travisi, tomu říkáme motivace. Palec nahoru.

4) Song Blink-182, který zabíjí

Řeč je o písni "Adam's Song" z alba Enema of the State, která je o depresi a sebevraždě. Vznikla poté, co si kluci z kapely přečetli článek o jednom teenagerovi, který spáchal sebevraždu. Paradoxem je, že kvůli tomuto songu 17letý student Greg Barnes sebevraždu skutečně spáchal.

5) Osudný basketbalový zápas

Tom DeLonge, který už dnes v sestavě Blinků není, nebyl za mlada žádný slušňák. Jednou se o tom přesvědčila i jeho škola. Když mu bylo 15, nebál se pít pivo na basketbalovém zápase své školy. Okamžitě mu ze školy přišla rázná odpověď, a to nekompromisní. Toma kvůli tomu vyloučili.


text: Mates Krč


Velký článek o Blink-182 a recenzi nové desky najdete v srpnovém čísle Fakkera.


Blink-182 F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení