Jeremy Loops veze do Prahy své neotřelé umění

Vydáno: 05.08.2016 07:20 - Petr Adámek

Jeremy Loops vystoupí se svojí kytarou a loop stationem ve středu 17. srpna v pražské Stromovce. V kulturní prostoru Tiskárna na Vzduchu namíchá rodák z Kapského města moderní folk, hip hop, elektroniku i tradiční africkou hudbu.
Třicetiletý aktivista s námořnickými zkušenostmi své první evropské turné odehrál před půl rokem, na africkém kontinentu patří ale k nejvyhledávanějším hudebníkům. Jeho debutové album Trading Change vyšlo v březnu 2014 v Jižní Africe a umístilo se na první příčce jihoafrických iTunes. "Vlastním jménem Jeremy Hewitt se narodil v Kapském městě, kde začal skládat první skladby svého moderního folku a zároveň byl enviromentálním aktivistou. Podle jeho jména je poznat, že loop pedal je základní součástí jeho živých vystoupení, ve kterých se dále mísí hip hop, elektronika a tradiční africká hudba," popisuje Loopsovu tvorbu pořadatel akce Michael Tardík.

Jeremy Loops vystoupí v rámci projektu New Wave Praha, který do Prahy vozí nová jména, která neotřele kombinují hudební žánry a jejich společným jmenovatelem je, že vystupují v Praze poprvé.

V prostoru Tiskárna na Vzduchu vystoupí s objevem letošní festivalové sezóny Megaphone. "Je jich sedm a sedm je šťastné číslo, což vysvětluje, proč se jim všechno, čeho se, byť jen špičkou pomyslného prstu, dotknou, podaří," říká o kapele s úsměvem Michael Tardík.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji v síti GoOut za 320 Kč.


Jeremy Loops - Down South Live at Red Rocks


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení