The Agony a Loretta interview: Kdo nám bude nosit kytary?

Vydáno: 21.04.2016 09:10 - Redakce

The Agony slaví tříleté výročí a 28. dubna chystají narozeninový koncert v pražském Vagonu. Spolu s nimi se na pódiu ukáže další babská kapela Loretta, která se po víc jak 20 letech vrátila na pódia. Více v našem rozhovoru.
Jak budete oslavovat 3. narozeniny The Agony?

Agony: Kvalitně, to dá rozum! Narozeninový koncert odehrajeme 28. dubna v pražském Vagonu, kam jsme si pozvaly baby z kapely Loretta. My budeme slavit, Loretta zase po víc jak dvaceti letech odehraje koncert v hlavním městě, tak doufáme, že tomu tak bude před plným klubem. Od nás lze čekat novinky v setlistu, pěkný merchendise a klasiku v podobě krve, potu, piva a házení vlasy.

Jaký je to pocit hrát v Praze po tolika letech?

Loretta: Těšíme se. Hrávaly jsme i ve větších městech, než je Praha, ale nikdy nezáleželo na tom, jak je město (vesnice) veliký. Důležitý bylo vždycky publikum a to bylo v Praze odjakživa skvělý. Jen v Bruntále bylo bruntálnější.


Loretta
Loretta (foto: Petr Pospíšil)


Prý jedete na podzim hrát do Anglie?

Agony: Jedeme už v srpnu a na podzim možná pár termínů přidáme. Letní štace jsme si zařídily samy, už teď máme potvrzený koncert ve Walesu a další potom v Northamptonshire na festivalu Women In Rock. Tam budeme hlavní předkapelou čtveřice Syteria, kde hraje Jackie Chambers - to je taková ta blonďatá kytaristka, jak s náma kamarádí a hraje v Girlschool. Chystáme taky Londýn, možná Reading, Swindon a Bristol a kromě UK taky nějaká Holandsko, kde máme 18. srpna zastávku v Almelo.

Nedávno jste hrály s ostravskou Kapriolou, teď budete hrát s The Agony. Nebudete mít těch žen okolo sebe brzy dost?

Loretta: V dobách, kdy jsme hrávaly, tolik tvrdejch ženskejch partiček nebylo, takže si ty dámský jízdy zatím parádně užíváme. A aby toho nebylo málo, tak hajeme 15. května v Kroměříži s japonskou dívčí power metalovou kapelou Bridear.

Chystáte se již na podzimní šňůru koncertů "BabskejROCKfest"?

Agony: Větší míra chystání se bude nejspíš probíhat až pár týdnů před samotným začátkem turné, ale zkoušíme pořád, nový písničky píšeme taky a až na BabskejROCKfest příjde, budeme maximálně připravený.
Loretta: Ano, správná otázka, už teď přemýšlíme o problému - samé baby, nebude nám totiž mít kdo nosit kytary.


The Agony

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení