Lemmy a drogy: 3 nejslavnější feťácké historky

Vydáno: 14.02.2016 18:00 - Petr Adámek

Lemmy konzumaci všelijakých chemických laskomin rozhodně nezanedbával. Při vzpomínce na jeho nejšílenější feťáceké historky se těžko věří, že muzikant neskončil předčasně v mrazáku. Vybrali jsme tři nejlepší.
V jeho feťáckém jídelníčku měl výsostné postavení hlavně speed, stimulační droga, která dokáže nakopnout tělo na několik hodin, vyšší dávky i na několik dní. Co takhle zjistit, jak dlouho tělo vydrží nepřetržitý přísun speedu? "Vyrazili jsme na tah, který trval tři týdny, během nichž jsme spali dohromady asi dvě hodiny," vzpomínal ve své autobiografii Lemmy.
Anglie byla v šedesátých letech plná LSD, na ostrovech byl tenhle matroš dokonce dlouho legální. "Celý Londýn byl tehdy šílený. Sjížděli jsme se, chodili jsme do parku mluvit se stromy a stromy někdy v té diskuzi vítězily." Tripy jely ve velkém i v jedné ze jeho prvních kapel Hawkwind a několikrát dokonce došlo k dnes stěží představitelným večírkům, kdy kapela před koncertem okořenila trochou LSD veškeré jídlo i pití v sále. Jediný návštěvník tak nezůstal čistý a vystoupení se proměnilo v jeden velký meziplanetární úlet!

V jiné legendární historce zase hrajou hlavní roli tablety se směsí speedu a sedativ. Lemmy zrovna na předním sedadle auta rozděloval pytlík se sto tabletkami na dvě poloviny, když tmu pročísnul policejní maják. Průser! Co s tím? Rychle to všechno sežrat! Ještě než ho fízlové násilím vytáhli z auta, nacpal si plnou hrst pilulí do tlamy a usilovně vše spolykal. Ale i tuhle nedobrovolnou svačinku přežil.


Chceš se o Lemmym dozvědět víc? Kompletní článek "Sex, drugs & Lemmy - den, kdy zemřel rock'n'roll" najdeš v únorovém Fakkerovi.

Taky můžeš v naší soutěži vyhrát Lemmyho knižní autobiografii s kopou dalších historek.


Lemmy - fakker


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení