Jak Rob Zombie vymýšlí šílené názvy svých alb?

Vydáno: 27.02.2021 08:00 - Ondra Weisbauer

Hororový blázen Rob Zombie je známý svou extravagancí v životě i hudbě, tudíž jste určitě nemohli přehlédnout podivné, zdánlivě nesmyslné a především dlouhé názvy jeho skladeb i celých desek. Proč a jak to teda vlastně dělá?
Na tuhle dlouho řešenou otázku se rozhodl odpovědět v první části animovaných rozhovorů, které vede se svou ženou Sheri Moon Zombie. Za animací stojí maďarský umělec Balázs Gróf, známý v metalových vodách díky práci na animovaných klipech mnoha kapel.




"Rád vymýšlím název alba, který jste nikdy předtím neslyšeli - i když je to pravděpodobně ten, který si taky nikdy nezapamatujete. Nic mě netrápí víc než vidět pořád ty samé tituly desek, opakující se u takového množství kapel. Vím, že ten můj je vždy jedinečný a neopakovatelný. Nad jeho vymýšlením strávím dlouhou dobu a neustále to upravuji a měním i během nahrávání, protože pořád nevím, jak to bude znít. Až když je nahráno, začnou se ty pravé nápady samy tvořit. Název musí sedět duchu celé desky a jakkoli se můžou zdát používaná slova náhodná - je to velmi promyšlený proces. Není nic krásnějšího, než poslech alba s pomyšlením, že přesně takhle to sedí a jediný možný název téhle desky by mohl být 'The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy'," rozkecal se o tvorbě hudebník

A kdy, že se toho šíleného počinu dočkáme? Už 12. března!

ROB ZOMBIE - Ep. 1: Zombie Interviews Zombie - The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení