Rock, funky i elektronika: Everything Everything se naživo předvedou v Česku

Vydáno: 05.08.2015 05:00 - Petr Adámek

Everything Everything z britského Manchesteru vydali v červnu nové album Get To Heaven. Neotřelý a drzý mix všeho, co v současné hudbě rezonuje, představí i v Praze. Čtveřice dorazí 3. prosince do Paláce Akropolis.
Everything Everything plně dostojí svému jménu - ve své hudbě kombinují vše se vším. Už na prvních singlech z roku 2008 rockový základ okořenili prvky z příbuzných progresivních žánrů a přidali to nejaktuálnější z r'n'b, funku, hip hopu a elektroniky. Vznikl tak drzý, ale velice živý mix, který je pro skupinu typický.

O tom, že si tato kombinace dokáže najít mnoho fanoušků, svědčí úspěch debutového alba Man Alive z roku 2010, na které navázalo ještě úspěšnější Arc o tři roky později, které se vyšplhalo až na páté místo britské hitparády.

Letošní Get To Heaven posouvá hranice fantazie ještě dál. Dává vzpomenout na nadžánrovou nespoutanost a kreativitu kapel z devadesátých let, avšak reflektuje i aktuální hudební trendy. I proto Get To Heaven jmenuje BBC Radio1 jako nejočekávanější album tohoto léta.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení