Vladivojna La Chia se dala na metal, založila Vladivojsko

Vydáno: 03.08.2015 13:19 - Petr Adámek

Všestranná muzikantka a skladatelka Vladivojna La Chia představila novou crossover-metalovou kapelu Vladivojsko. Projekt má venku skladbu Elektrický smog a za sebou první koncerty.
Vladivojsko je rock-metalová skupina Vladivojny, kytaristy Tomáše Kryla, basáka Josefa Godawy a bubeníka Martina Horčice. Poprvé se Vladivojsko představilo v rámci Koncertu pro Jeseníky v Jeseníku, začátkem července si sestava zahrála v rámci Rock-festu v Ostravě a chystá se na festival Trutnov.

Vladivojna La Chia k novému projektu dodává: "Poslední půlrok se mi v životě přihodily zvláštní věci. Nevím, snažím se jen intuitivně reagovat na to co mi přítomnost přináší a tohle je výsledek. Dobře, řeknu to od začátku. Během práce na divadelní hře Natálie Kocábové WTF, kde hraje i Tereza Brodská mě jednou po představení vzala na zkoušku jakési mladičké metalové kapely, abych se na ně mrkla a případně jim něco k jejich tvorbě řekla. Z počátku jsem byla velmi zdrženlivá, protože nemám ve zvyku hned soudit a komentovat nahlas cizí práci, kór když se mi příliš, řeknu to otevřeně, nelíbila. Nicméně asi po hodině jsem si s klukama i zazpívala a tak trošku je začala formovat k obrazu svému. K překvapení všech zúčastněných na to kluci reagovali naprosto přirozeně a pozitivně a na konci zkoušky to byla úplně jiná kapela! Kluci mě požádali jestli bych je nekaučovala, jestli bych jim nepomohla s tvorbou. Po pár zkouškách bylo jasné, že jsme si sedli a že můj přístup a vnímání je asi pro všechny přínosné.

Po několika zkouškách, kdy jsem kluky tzv. koučovala jsem si ale uvědomila, že jsem v nich našla víc než jsem si dovedla představit. Jejich entuziasmus a nadšení pro věc mě tak moc inspirovali, že jsem za několik dní napsala tři texty k našim prvním společným námětům. Rozhodla jsem se, že bych právě s těma klukama chtěla tvořit a zpívat."


Vladivojsko - Elektrický Smog

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení