Bubeník AC/DC Phil Rudd odsouzen k osmi měsícům vězení

Vydáno: 21.07.2015 10:00 - Petr Adámek

Na počátku července byl bubeník AC/DC Phil Rudd odsouzen k osmi měsícům vězení po té, co se přiznal, že vyhrožoval zavražděním svému zaměstnanci a přechovával doma marihuanu a metamfetamin. Ještě v den vynesení rozsudku si Phil začal domácí vězení odpykávat. Proti rozhodnutí soudu se Ruddův právník později odvolal.
Ačkoli se Rudd ke spáchaným činům přiznal, stále doufal, že vyvázne bez trestu, neboť se s daným zaměstnancem usmířil a finančně jej za své chování odškodnil. Dále Ruddův právník před soudem vypíchl, o kolik milionů dolarů bubeník AC/DC přišel, když nemohl s kapelou odjet na turné.

Soudce Ingram ovšem na to reagoval: „Pane Rudde, nyní je vám 61 let, nikoli 21.“ A navázal tvrzením, že není stále přesvědčen o snaze obviněného napravit jednání takovým způsobem, které by převážilo závažnost spáchaného činu. Dále poukázal na absenci přímých důkazů dokládajících, že byl Rudd v uplynulých měsících i nadále členem AC/DC, neboť se neúčastnil aktuálně probíhajícího turné „Rock or Bust“.

Na toto téma se v prosinci loňského roku vyjádřil tour manager AC/DC Garry Van Edemond, který řekl: „Chris Slade obsadí post bubeníka. Už v minulosti, několik let zpátky, když se Phil rozhodl opustit kapelu, jej nahrazoval. A nyní vyrazí s AC/DC na světové turné „Rock or Bust“… Nemohu ale potvrdit, že by Phil opustil kapelu natrvalo.“

Soudce bubeníka nakonec upozornil, že pokud z domácího vězení uteče, pošle jej do vězení. „S nezvratnou jistotou Vám říkám, kde můžete skončit. Nejsem ředitel školy. Nejsem Váš otec. Jsem soudce,“ dodal Ingram.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení