Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
5 důvodů, proč na Eda Sheerana může vyrazit i metalák

5 důvodů, proč na Eda Sheerana může vyrazit i metalák

Vydáno: 14.07.2024 23:44 v sekci Fakkerník - Papája Pečenková | foto: Ameba

Slíbili jste vaší drahé polovičce, že s ní/s ním půjdete jako doprovod na Eda Sheerana a jako milovník tvrdší muziky z toho máte lehké obavy? Přinášíme pár tipů, jak si koncert užít i jako metalista, kterej je zvyklej na breakdowny, moshpity, growlování!

Ed Sheeran vystoupí letos v České Republice hned dvakrát. První koncert 27. 7. se vyprodal rychlostí blesku a tak pořadatelé přidali i druhý o den později, tedy 28. 7. Tady je 5 důvodů, proč si koncert Eda Sheerana užijete i jako metalák!

 

1. NAVŠTÍVÍTE PARK 360 A UŽIJETE SI SHOW NA UNIKÁTNÍ 360° STAGE

V Parku 360 se pravidelně koná Rock for People, který patří mezi nejlepší festivaly v Evropě. Organizátoři festivalu mají už nějaký ten pátek správu areálu ve svých rukou a rozhodli se posunout ještě o level výš a využít místo na další akce. Pokud na Rock For People jezdíte pravidelně, uvidíte areál z jiné perspektivy a pokud ne, podíváte se na všechna místa, která znáte z fotek a videí festivalu.

Unikátní bude také ohromná kruhová stage s vysokými pilíři a levitujícím prstencem. To umožňuje velkému množství lidí mít interpreta jako na dlani a pohodlně tak sledovat show z bezprostřední blízkosti. Pořadatelé ve videu nechávají nahlédnout i pod pokličku toho, jak se takové pódium na světovém turné staví.

 

Ed Sheeran Mathematics Tour timelapse - 27. a 28.7. Hradec Králové
 


2. FUN ZÓNA A DOPROVODNÝ PROGRAM

Kromě hlavního koncertu je součástí vstupenky i přístup do Fan Zóny, kde vás čeká celodenní program včetně koncertů dalších umělců, gastro zážitků, doprovodných aktivit a po skončení koncertu i DJ afterparty. Fun zóna se otevírá ve 12.00 a nabídne české i zahraniční buskerské hvězdy. Představí se irský busker a hvězda sociálních sítí Fionn Whealan, Jacon Koopman, slam-poetrička Tali, Thom Artway, Pokáč a další.

Jako speciální host koncertu vystoupí úspěšný britský písničkář Calum Scott a jako předskokanku si Ed vybral jednu z nejlepších českých zpěvaček Ewu Farnou, která za poslední rok vyprodala dvakrát O2 arenu, kde předvedla show světového formátu. A kdy jindy budete mít příležitost dát si naživo nostalgickou hitovku "Měls mě vůbec rád"?

 

3. LOOP STATION

Přestože Ed Sheeran nemá v zádech kapelu a vystupuje na pódiu sám, není to pro něj omezení a bereme to spíš jako velkou přednost a zážitek. Říkáte si, že zrzoun s akustikou nemůže zvládnout tak velkou stage a plnohodnotně uspokojit fanoušky? Nenechte se mýlit. Koncert bude unikátní v tom, že si Sheeran veškeré doprovodné zvuky nahrává sám pomocí loop station.

Loop station je zařízení, které zaznamenává smyčky zvuku v reálném čase, což umožňuje vrstvení různých hudebních stop. I když je tedy muzikant na pódiu sám, dokáže hrát jako celá kapela.

 

4. SPOLUPRÁCE S ROCKOVÝMI I METALOVÝMI IKONAMI

Přestože je Ed Sheeran popová star, má blízko k rocku a metalu. Jednou z nejznámějších spoluprací Eda Sheerana v rockovém a metalovém žánru je jeho účast na písni "Cross Me" z alba No.6 Collaborations Project, kde spolupracoval s Bring Me the Horizon. Tato skladba kombinuje prvky popu a elektronického rocku, což je charakteristické pro tvorbu Bring Me the Horizon. Ed Sheeran se také objevil na jejich albu "POST HUMAN: SURVIVAL HORROR" v písni "Bad Habits".

Přestože jeho repertoár tvoří spíš pomalejší písničky, část jeho srdce patří punk-rocku. Letos se dokonce přidal na pódium k The Offspring, jejichž CD bylo úplně první, které si kdy koupil. Dali společně starší song "Million Miles Away". V zákulisí dokonce kapele přiznal, že jejich symbol, lebku v ohni, má vytetovaný na hrudi.

 

The Offspring - "Million Miles Away" feat. Ed Sheeran [Live at BottleRock Napa Valley 2024]
 


5. ZAPÍŠETE SE DO HISTORIE

Už nyní se Park 360 stává novým prostorem pro koncerty těch největších rozměrů a jako třeba v zahraničí Werchter Park v Belgii nebo Hockenheimring v Německu. Pořadatelé Rock for People se toho nebojí a vytváří další místo v České Republice, kam budou moci zavítat světové hvězdy, které by vyprodali Letňany. Přejeme hodně štěstí a těšíme se, co pro nás krom festivalu máte nachystáno na příští rok!

I když Edova hudba není zrovna váš šálek kávy, zkuste se na koncert přijít podívat bez předsudků a vnímat zase jiné aspekty, než na které jste zvyklí z metalů! I když jeho hudba může být často melancholická a klidná, koncerty jsou plné energie a nadšení. Ed Sheeran je známý svou schopností improvizovat a měnit setlisty na základě atmosféry a reakce publika. To zajišťuje, že každý jeho koncert je jedinečný a neopakovatelný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Linkin Park - The Emptiness Machine (Official Music Video)
VIDEO: Linkin Park vypouští první novou hudbu po 7 letech. Za mikrofonem Emily Armstrong Dlouhé roky (a především poslední měsíce) nabité spekulacemi o budoucnosti Linkin Park jsou konečně za námi s jasným oznámením. Skupina ohlásila turné, nové album a nového parťáka nahrazujícího zesnulého Chestera Benningtona. čtěte zde
Vydáno: 06.09.2024 08:49 v sekci Video
Poly Noir - Padá hvězda
VIDEO: Temný country projekt Poly Noir vyhazuje nový klip a spouští crowdfounding Vychází nový klip "Padá hvězda" k chystanému dark country albu projektu Poly Noir s názvem "K mýmu ohni nesedej". První skladby vznikaly už v roce 2018, až nyní uzrál čas pro plnohodnotnou desku. čtěte zde
Vydáno: 05.09.2024 22:42 v sekci Video
In This Moment - Sanctify Me
VIDEO: In This Moment házejí do placu okultní superpodívanou Své poslední album "Godmode" vydali In This Moment v říjnu loňského roku a nyní z něj vydali další vizuální zážitek v podobě videoklipu k "Sanctify Me". čtěte zde
Vydáno: 04.09.2024 09:35 v sekci Video
RECENZE: Mushroomhead - Call the Devil
RECENZE: Mushroomhead - Call the Devil Na Mushroomhead byly odjakživa zajímavé zejména tři věci. Zaprvé - zvuk jejich prvních alb z konce devadesátých let, tedy mix industrialu a gotiky zabalený v nevtíravě líbivém kabátku... čtěte zde
Vydáno: 28.08.2024 23:29 v sekci Fakkerník
John Wolfhooker - Dead Inside
VIDEO: Neromantizujme smutek a deprese, hřímají John Wolfhooker Česko-slovenská formace John Wolfhooker vydáva nový singl "Dead Inside". Obouvá se v něm do trendu oslav smutku a deprese nejen v tvrdé kytarové hudbě. čtěte zde
Vydáno: 26.08.2024 10:12 v sekci Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Ed Sheeran v Hradci: přežije město nápor 120k lidí během dvou dnů? (26.06.2024 23:37 v Novinky)
- Potvrzeno! Ed Sheeran a Dani Filth už makají na společné písni (08.10.2022 10:15 v Fakkerník)
- VIDEO: Bring Me The Horizon zahráli s Edem Sheeranem (09.02.2022 09:00 v Video)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)
Ne 27.10.
Imminence (MeetFactory, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe