FOTO: První den FajtFestu ovládli Agnostic Front. Zabouřili i jakoby-Electric Callboy

Vydáno: 05.07.2024 20:34 - Jakub Veselý

Tradiční festival "corových" žánrů Fajtfest letos postihl nepříjemný výpadek hned dvou headlinerů. Dokázali se s tím na kopci nad Velkým Meziříčím popasovat? První festivalový den vcelku bez problémů.
Na kopec přijíždíme okolo čtvrtečního poledne a k našemu překvapení nacházíme na parkovišti i v campu spoustu volného prostoru. Start programu se díky odpadnuvším A Crime Called... o hodinu posouvá, takže máme čas na krátké občerstvení. Začínáme domácími Something Like, kteří svým melodickým HC dávají první návštěvníky do pohybu. Následuje série odpoledních "mlátiček" Grove Street, Cut Throat a Worst.

Večerní program otevírají Samurai Pizza Cats, kteří svůj německý origin v zábavně pojaté performance nezapřou. Však taky připomínají kolegy Electric Callboy, které jste v campu mohli z repráčků slyšet na každém kroku. Následují trochu splývající sety Erra a Alpha Wolf (které jsme viděli i na RFP).

Roli headlinera plní legendární Agnostic Front. Právě ti před festivalem nahradili Sick Of It All. Nutno říct, že adekvátně. Set na Fajtově kopci pány z New Yorku očividně bavil a patřil celkově k tomu nejlepšímu, co letošní ročník přinesl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení