FOTO: První den Rock For People ovládli třaskaví The Prodigy a Enter Shikari. Corey Taylor se neukázal

Vydáno: 13.06.2024 10:17 - Papája Pečenková

Festival Rock For People, ročník 29 otevřel brány pro očekávaných 40 tisíc návštěvníků. Hned první den jich dorazilo 32 tisíc. Nebyla nouze o metalcorové tóny a na závěr vypukla obrovská party s The Prodigy.
První davy návštěvníků se do Parku 360 proudily ubytovat už v úterý odpoledne, kdy proběhl i tradiční večírek pro nedočkavé. Během brzkých hodin středečního dopoledne už letištní areál praskal ve švech a není se čemu divit. Letošní fesťák odpálil shitstorm v podobě Gutalax, kde vzduchem létaly nejen toaleťáky, ale i crowd-surfující toi toika. Na tuhle těžkou nálož plynule navázali Bleed From Within, Fit For a King a Alpha Wolf, takže bylo o metalcorové žně postaráno.

Ze zdravotních důvodů bohužel zrušil své vystoupení jeden z pomyslných headlinerů prvního dne Corey Taylor. Došlo tak k lehké změně line-upu, se kterou si pořadatelé zdatně poradili v podobě James And The Cold Gun. K večeru pak hlavní stage obsadili Enter Shikari, kteří se se ctí zhostili svého prvního vystoupení na jedné z největších stage a chlouby Rock For People přezdívané Fat Lady. Na rozhovor s kapelou se budete moct těšit v jednom z budoucích článků.

Pak už naše kroky směřovaly na druhou stranu areálu na P.O.D., jedno z posledních zveřejněných překvapení. Pokud jsme si říkali, jestli není na prostoru před druhou stagí něco jinak, zrak vás nešálí. Stage je nová a je největší v České republice, takže prostor opticky zmenšuje. Na rozdíl od Fat Lady jsou její veškeré konstrukce v matně tmavě šedé až černé barvě, působí kompaktně a velmi elegantně.

Se západem slunce pak začal ten největší nářez v podobě elektronických The Prodigy. Ti předvedli neuvěřitelnou hudební i vizuální show a hned prvního dne proto nebyla nouze o dostatek extatických pohybů. Celý večer pak završili naprosto famózní Thy Art Is Murder.
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení