Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Setyøursails - Bad Blood

RECENZE: Setyøursails - Bad Blood

Vydáno: 10.06.2024 22:39 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

V Napalm Records mají dlouhodobě čich na výrazné ženské hlasy. Jinjer, Infected Rain, The Agonist a další a další. S tímto vědomím se pak jen těžko chápe, proč si vzali pod svá křídla německou partu Setyøursails.

SETYØURSAILS - Bad BloodSETYØURSAILS
Bad Blood

vyšlo: 12. dubna

Zpěvačka Jules Mitch je takové malé neštěstí. Snaží se, seč ji hlasivky stačí, střídá energické vřeštění s čistými linkami, jenže ať nasadí jakoukoliv polohu, je to až zoufale průměrné. V těch hrubších se ještě leccos ztratí, ale jakmile pěvkyně přepne na "clean" mód, v plné síle vyhřezne na povrch její naprosto nezajímá a nezapamatovatelná barva hlasu, provinční výraz a klišoidní frázování. Zlý jazyk by Jules okomentoval jako levný klon Sandry Nasic (Guano Apes).

Výsledný dojem nijak nezachraňují ani její spoluhráči. Desítka skladeb je dokonalou ukázkou chybějící invence. Šablonovité postupy, nulový moment překvapení. "Bad Blood" je po řemeslné stránce zručně udělaná deska, ale těžce nepůvodní. Všechno, co slyšíme, už jsme slyšeli stokrát a lépe. Tu a tam přece jenom vystoupí na povrch zajímavý riff nebo zajímavý producentský moment, ale je jich opravdu poskrovnu. I ten zvuk je až přehnaně vyžehlený. Čtveřice jistě měla snahu, ale kde chybí duše, ani smrt nebere.

 

(recenze vznikla pro květnové číslo časopisu Spark)

 
3,5/10

 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
RECENZE: Nothing More - Carnal
RECENZE: Nothing More - Carnal Nothing More momentálně kroutí už třetí dekádu existence. Jejich kariéra je přitom ukázkovým příkladem up & downs. čtěte zde
Vydáno: 22.07.2024 23:59 v sekci Fakkerník
5 důvodů, proč na Eda Sheerana může vyrazit i metalák
5 důvodů, proč na Eda Sheerana může vyrazit i metalák Slíbili jste vaší drahé polovičce, že s ní/s ním půjdete jako doprovod na Eda Sheerana a jako milovník tvrdší muziky z toho máte lehké obavy? Přinášíme pár tipů, jak si koncert užít i jako metalista, kterej je zvyklej na... čtěte zde
Vydáno: 14.07.2024 23:44 v sekci Fakkerník
RECENZE: Lenny Kravitz - Blue Electric Light
RECENZE: Lenny Kravitz - Blue Electric Light Láska je mým náboženstvím, hlásí v jedné z nových písní Lenny Kravitz. A nejen tady. V rozhovoru, který poskytl Sparku, se to láskou jen hemží. čtěte zde
Vydáno: 12.07.2024 00:11 v sekci Fakkerník
Insania - Jedeme peklo (live Fléda)
VIDEO: Takhle Insania jela peklo na Flédě Insania zkraje března tohoto roku rozjela pořádné koncertně-videoprojekční peklo ve svém domovském klubu Fléda. Teď se ke svému vystoupení vrací v sérii videí, která se postupně objevují na youtube kanálu kapely a vrátí vás tak... čtěte zde
Vydáno: 10.07.2024 00:40 v sekci Video
Fajtfest, Better Lovers, Ithaca, Unearth, Black Bomb A, Shogun Tokugawa, Velké Meziříčí, 6.7.2024 (fotogalerie)
FOTO: A teď do kliku! Závěr FajtFestu zažil workout i bývalou ikonu The Dillinger Escape Plan částečně obživlí The Dillinger Escape Plan se letos ukážou na Brutal Assault s prapůvodním zpěvákem, ale jejich nejvýraznější tvář letos ulovil FajtFest. Greg Puciato se svými Better Lovers završil letošní FajtFest v senzační... čtěte zde
Vydáno: 08.07.2024 10:50 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- FOTO: Annisokay potvrdili, že Ann je opravdu oukej (21.05.2022 12:50 v Foto)
- Annisokay už tento měsíc v Praze! Vezmou s sebou Setyøursails a Future Palace (01.05.2022 13:50 v Novinky)
- VIDEO: Mladí SETYØURSAILS odhalují pravdu v zrcadle (20.01.2022 08:50 v Video)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)
Ne 27.10.
Imminence (MeetFactory, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe