Hody progresivního metalu. Dorazí Caligula's Horse s epesním supportem

Vydáno: 08.05.2024 22:54 - Tisková zpráva

Caligula's Horse pochází z australského Brisbane a jsou jedním z nejvýraznějších světel současného progresivního metalu, kde je perfektně vybalancován poměr mezi chytlavou písničkovostí a virtuozitou. Svoje umění předvedou už 16. května v pražském Rock Café.
Hudba Caligula's Horse je barevná i emotivní a zahrnuje mnoho rozdílných vlivů. Převládá současný prog, který reprezentují kapely jako Haken, Leprous nebo Vola, ale jde se mnohem dál, klidně k Tesseract, Opeth, Pain of Salvation nebo King Crimson. Po výborném albu "Rise Radiant" z roku 2020, které bylo po všech stránkách dotaženým kouskem: divokým, muzikálním, epickým a se skvělým zvukem, se nyní Caligula's Horse vrátili s novou deskou "Charcolar Grace". Album vyšlo koncem ledna.

Německé trio The Hirsch Effekt překonává jakékoliv škatulkování svou směsicí progresivního metalu, hardcoru, komorní hudby, death metalu, jazzu, elektroniky a indie se všemi možnými dalšími myslitelnými žánry a splétají z nich vysoce osobitý mash-up. Večer otevřou nevadští Four Stroke Baron.


CALIGULA'S HORSE – The Stormchaser (OFFICIAL VIDEO)


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení