Nadějní The Valentines mají venku první album. A vybízejí k tanci

Vydáno: 17.04.2024 22:40 - Papája Pečenková

Název desky "You All Look Beautiful When You Dance" není náhoda. Nahrávka vás totiž nenechá v klidu a zvedne vás k tanci. Písně v sobě kombinují kytary, synťáky a mix indie popu, indie rocku, 80s zvuků a moderního popu.
Tématem celého alba jsou vztahy, mentální zdraví i kontrast mezi veselými melodiemi a hloubavými texty.

Trojice muzikantů se o vzniku debutového alba začala společně bavit v roce 2022, kdy už měla v šuplíku základy některých písní. "Některý songy už v různých podobách existují i dva roky a je to naprosto největší, žánrově nejrůznorodější a zároveň nejintimnější projekt, na kterém jsme dělali. Já osobně jsem všechny ty songy slyšel a předělával asi tisíckrát a doufám, že se to bude líbit. Kdyby si z toho někdo měl cokoliv odnést, mělo by to ideálně být: You All Look Beautiful When You Dance. Protože lidi by měli víc tancovat a míň se stydět," říká Honza Doležal, frontman The Valentines.

Na desce se střídá indie pop, indie rock, pop a v jedné písni i dost zřejmý vliv rock'n'rollu. "Celej koncept desky je vlastně jen rozdat radost, říct lidem, že je v pořádku necítit se ok a ideálně si u toho zatancovat a uvolnit se. Ale i to, že držení se jednoho žánru je zbytečný přežitek, co interprety jen omezuje. Takže motto týhle desky vlastně bylo slovama toho ošklivýho blonďáka z Pomády: Pravidla jsou, že žádný nejsou. Všichni jsme ve zbytečně velkým psychickým vypětí, který je dobrý někdy naprosto vypnout. A já osobně neznám lepší vypínač přebytečnýho stresu, problémů a reality, než je hudba," uzavírá Honza Doležal. Album je podpořeno z grantu OSA Partnerství.

Album "You All Look Beautiful When You Dance" je v prodeji, od 5. dubna je k poslechu také na streamovacích platformách.



The Valentines - Retry (Official Video)






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení