VIDEO: numa-numa-ei! Tuhle verzi O-Zone jste ještě neslyšeli

Vydáno: 27.04.2024 22:46 - Papája Pečenková

Už jste slyšeli o kapele Feuerschwanz? Jde o německý šprýmaře,o kterých začíná být na metalový scéně čím dál víc slyšet. V repertoáru mají jak vlastní tvorbu, tak covery známejch songů - od O-Zone, přes ABBU až po Europe. Typické jsou pro ně pak vikingské kostýmy a neotřelý humor.
Když se v roce 2004 v německém Erlangenu formovala kapela Feuerschwanz, málokdo by tipoval, že se z komediálního středověkého folkového souboru vyklube jedna z nejzajímavějších metalových kapel současnosti. S více než patnáctiletou historií, která zahrnuje přechod od lehké parodie k vážnému metalovému umění, Feuerschwanz dokazuje, že i v metalu je místo pro humor a historickou nostalgii.

Feuerschwanz začínali jako kapela, která si dělala legraci ze středověkých trhů a rytířských turnajů, ale jejich hudba se postupně vyvíjela do vážnějších vod. Alba jako "Met und Miezen" (2007) a "Metvernichter" (2009) ukázala, že kapela má co nabídnout i mimo komediální scénu. S každým novým vydáním se Feuerschwanz posunuli blíže k metalové scéně, aniž by ztratili svůj jedinečný šarm.

Dnes je kapela Feuerschwanz známá energickými koncerty, kde dokonale kombinují humor a skvělou metalovou hudbu. Živě je u nás můžeš vidět na letošním Metalfest Open Air v Plzni. Fesťák se koná od 31. května do 2. června 2024 v amfiteátru Lochotín, kde Feuerschwanz představí své nové album, které tentokrát nahráli výhradně v angličtině. Můžeš se těšit i na Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Nervosu nebo metalovou královnu Tarju.


FEUERSCHWANZ - Dragostea Din Tei (Video) | Napalm Records






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení